Now Reading:
Antonić s hrvatskom dijasporom: Želimo ih uključiti u domaće investicijske i inovativne projekte
Full Article 2 minutes read

Antonić s hrvatskom dijasporom: Želimo ih uključiti u domaće investicijske i inovativne projekte

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH u Varaždinu održava svoju sjednicu. U Varaždinu je bio i državni tajnik Mario Antonić, koji je i član Savjeta ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Na susretu predstavnika Hrvata iz cijelog svijeta postavljeno je pitanje srami li se Hrvatska svoje dijaspore, a predsjednik Vlade Andrej Plenković odlučno je odbacio takvu interpretaciju rekavši da je Hrvatska, naprotiv, ponosna na Hrvate u Bosni i Hercegovini, u susjednim zemlja i diljem svijeta te da je zajedništvo iseljene i domovinske Hrvatske visoko na listi prioriteta Vlade.

Upravo u gospodarskom aspektu to potvrđuje državni tajnik Antonić.
– Hrvatska je, dapače, vrlo zainteresirana za gospodarsku suradnju, pogotovo sa stajališta Ministarstva gospodarstva kroz naše prioritete privlačenja investicija, ali i poticanja ulaganja u inovativne projekte u Hrvatskoj. Želimo da se dijaspora što više uključi. Svaki hrvatski vlasnik neke odlične ideje, potencijalnog investicijskog projekta, puno je zainteresiraniji surađivati s Hrvatima nego sa strancima – poručio je Antonić iz Varaždina gdje je sjednicu Savjeta za Hrvate izvan RH ocijenio odličnom prilikom za razgovor.

– S ljudima iz dijaspore, prekooceanskih država, ali i susjednih nam država, razgovaramo kako tu suradnju još povećati. Vjerujem da tu ima prilike za sve da nađu svoje interese i da ta suradnja rezultira win-win situacijom – zaključio je državni tajnik Ministarstva gospodarstva.

Antonić

sjever.hr

10.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.