Now Reading:
Svjetskoj prvakinji u karateu Luciji Lesjak priređen svečani doček na Trgu Republike u Čakovcu
Full Article 3 minutes read

Svjetskoj prvakinji u karateu Luciji Lesjak priređen svečani doček na Trgu Republike u Čakovcu

karate Lesjak

Predstavnici javnog i sportskog života Grada Čakovca i Međimurske županije na Trgu Republike u Čakovcu priredili su svečani doček za svjetsku prvakinju u karateu, 20-godišnju Luciju Lesjak iz Strahoninca. Naša karatistica, studentica druge godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, nova je svjetska prvakinja u konkurenciji mlađih seniora u teškoj kategoriji (U21 + 68 kg), a do veličanstvenog uspjeha stigla je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u karateu u Čileu.
Luciju su na pozornicu dopratili njen otac te jedan od prvih trenera Kristijan Lesjak i predsjednik Karate kluba Međimurje Adriano Marcijuš, koji nisu skrivali ogroman ponos zbog nevjerojatnog uspjeha mlade sportašice. Kako ovo nije uspjeh samo jednog kluba i jedne županije, već cijele Hrvatske, ispred Hrvatskog karate saveza obratio se predsjednik Davor Cipek, koji je Luciju dočekao uz direktora hrvatske karate reprezentacije Ante Čuturu te tajnika Saveza, Čakovčanina Luku Požgaja.
– Imati najbolju na svijetu u kategoriji mlađih seniorki s natjecanja na kojem je nastupilo više od 1550 natjecatelja iz 96 država doista je nevjerojatan uspjeh i velika čast. Bilo je lijepo biti Hrvat u dalekom Santiagu. Hvala ti Lucija, zbog tebe smo slušali hrvatsku himnu – poručio je predsjednik Cipek te najavio Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Azerbajdžanu.
Složio se s njime i direktor reprezentacije Čutura koji je dodao kako Luciji ovo nije jedino ovogodišnje zlato budući da je prvo mjesto osvojila i na Europskom sveučilišnom prvenstvu.
– Lucija je ušla u povijest hrvatskog, europskog pa i svjetskog sporta – poručio je Vjekoslav Šafranić, legenda hrvatskih borilačkih sportova te zahvalio mladoj sportašici što je Hrvatsku digla na vrh svijeta.
Upravo su sportaši najbolji veleposlanici jedne zemlje i regije, a zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman čestitala je i zahvalila Luciji, ali i svim roditeljima koji, baš poput njenog oca koji joj je prenio ljubav prema karateu, potiču svoju djecu da se bave sportom, no neprocjenjiva je i uloga trenera te njihovih nadljudskih napora.
– Međimurska županija puno ulaže u infrastrukturu, sportske dvorane, terene i igrališta, sufinancira klubove te potiče mlade, no bez vrijednih i marljivih ljudi to ne znači ništa. Upravo je Lucija dokaz tome, kao i njena obitelj, treneri i svi koji su je i kada je bilo najteže bodrili – zaključila je zamjenica Herman.
Grad Čakovec će u 2020. godine nositi titulu Europskog grada sporta, a čestitkama svjetskoj karate prvakinji pridružio se zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, zaželjevši joj još mnogo medalja i titula u budućnosti.
Kako je svjetska prvakinja ponikla iz Karate kluba Međimurje koji je registriran na području Općine Nedelišće, izraze zahvalnosti uputio je i zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun.
– Nakon toliko godina truda i rada, jednostavno moraju doći rezultati! – s govornice je publici poručila emotivna Lucija Lesjak te zahvalila svima koji su je dočekali i veselili se zajedno s njom u trenucima najvećeg uspjeha.
Svog su uzora došli pozdraviti i najmlađi članovi Karate kluba Međimurje, a Čakovečke mažoretkinje u čast Luciji izvele su plesnu točku.

sjever.hr

09.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.