Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković s članovima stranke u Varaždinu: Još jedna potvrda potpore projektima

HDZ

Predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković u subotu, 9. studenog, u Varaždinu je bio na sjednici Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH, a za boravka u gradu susreo se s vodstvom Županijske organizacije stranke.
Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ Anđelko Stričak smatra da je dobra praksa da se sjednice radnih tijela Vlade održavaju izvan Zagreba, a ovogodišnje okupljanje članova Savjeta, koji predstavljaju Hrvate iz cijeloga svijeta, je i dobra promocija Varaždina.
Susret s premijerom iskorišten je i za razgovor o proračunu za 2020. godinu, vezano ponajprije uz projekte u zdravstvu, komunalnoj infrastrukturi, zaštiti okoliša, obrazovanju i znanosti, područjima u kojima se najviše ulaže u Varaždinskoj županiji.
Predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac podsjetio je na činjenicu da je najviše investicija napravljeno upravo za ove Vlade premijera Plenkovića.
– Egzaktni su podaci koji o tome govore. Otkad je HDZ na vlasti u Varaždinsku županiju neprestano stižu nove investicije. Županijska vlast prije nas nije uspjela napraviti niti šupu i slikati se pred njom. Mi se ne stignemo slikati koliko projekata provodimo. Nadam se da će žitelji Varaždinske županije to prepoznati – rekao je Runac zahvalivši premijeru Plenkoviću na pomoći Vlade i ministarstava u realizaciji tih projekata.
Predsjednik Gradskog vijeća Varaždina i Gradske organizacije stranke Damir Habijan istaknuo je da je predsjednik Vlade Andrej Plenković dobro upoznat sa situacijom u gradu i županiji.
– Drago mi je da je ponovo u Varaždinu premijer koji je sigurno najčešće u našem kraju. Da je Vladi stalo do grada Varaždina i Varaždinske županije, vidi se po ulaganjima koja se ne računaju u milijunima kuna već u milijardama – kazao je Habijan zaključivši da se s pravom može očekivati takva podrška projektima i u narednom proračunskom razdoblju.

sjever.hr

09.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.