Now Reading:
Doznajte kako su Patrik, Dora, Marta, Sara i Vito iz Bedekovčine završili u dokumentarnom filmu!!!
Full Article 2 minutes read

Doznajte kako su Patrik, Dora, Marta, Sara i Vito iz Bedekovčine završili u dokumentarnom filmu!!!

bedekovćina

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema je u srijedu premijerno prikazan film Generacija inspiracija, u kojem veliku ulogu imaju i mladi Zagorci – bivši učenici Osnovne škole Bedekovčina.

Generacija inspiracija je prvi hrvatski dokumentarni film koji razbija predrasude s kojima se susreću mladi prilikom uključivanja u STEM aktivnosti. Premijera filma okupila je predstavnike državnih i obrazovnih institucija, udruga i poslodavaca, ali i same protagoniste ovog dirljivog i poučnog filma: Helenu – mlade polaznike donacijskog programa Generacija NOW, prikazujući kako STEM vještine u školama pozitivno utječu na razne aspekte njihova života, života njihovih obitelji i zajednica u kojima žive. Oni su djevojčice i dječaci iz različitih sredina, različitih osobina i interesa, a zajedničko im je to da koriste najnovija znanja i tehnologije, kritički promišljaju o svijetu oko sebe, razvijaju svoju kreativnost i u tome su izrazito uspješni.

Veliku ulogu u filmu imaju i mlade Zagorke i Zagorci Patrik Kos, Dora Dominko, Marta Pišković te Sara i Vito Prpić. Bivši učenici Osnovne škole Bedekovčina su kao članovi školske STEM grupe OŠ sa svojim projektom Bežična učionica – Analiza utjecaja računalne opreme na kvalitetu zraka u IT učionici pobijedili na prošlogodišnjem donacijskom natječaju Generation Next Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a uz mentorstvo učitelja Željka Vučkovića.

www.sjever.hr Foto arhiva 08.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.