Now Reading:
Znate li što je to Kućica za knjige? U Čakovcu znaju….
Full Article 3 minutes read

Znate li što je to Kućica za knjige? U Čakovcu znaju….

kucica za knjige cakovec

Mjesec hrvatske knjige, koji traje od 15. listopada do 15. studenoga, Grad Čakovec je ove godine obogatio jednom novinom. Naime, u srijedu je u samom središtu grada, kod Franjevačkog trga, postavljena Kućica za knjige. Na inicijativu sugrađanke Marije Maček, a po uzoru na brojne svjetske gradove, i Grad Čakovec je u suradnji s Knjižnicom „Nikola Zrinski“ Čakovec odlučio još jednom akcijom približiti knjigu i kulturu čitanja svojim građanima.

Kućica za knjige zamišljena je kao mjesto na kojem će građani besplatno posuđivati knjige, a zatim ih i vratiti ili kućicu dopuniti knjigama iz vlastite zbirke. Kućica ima dvije police, donja je namijenjena djeci, dok je gornja za odrasle čitatelje. Prvi set knjiga postavili su djelatnici čakovečke Knjižnice koji će i ubuduće brinuti da police ne budu prazne i nadopunjavati naslove iz svojeg fonda knjiga. No, isto mogu učiniti i građani, misle li da je neki naslov vrijedno pročitati i žele li ga podijeliti s drugima.

Prvu kućicu za knjige zajedno su otvorili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i ravnateljica Knjižnice Nikola Zrinski Ljiljana Križan. Gradonačelnik je naglasio kako je ovo još jedna akcija u nizu kojom se želi poticati građane na čitanje, a posebno djecu i mlade te je pozvao sve da ne uništavaju kućice, da čuvaju knjige te da kućice ne koriste kao mjesto za odlaganje neželjenih knjiga. Isto tako, djelatnici knjižnice će kontrolirati sadržaje koje će građani ostavljati u kućicama.

Kućice za knjige oslikali su učenici Graditeljske škole, pod vodstvom profesora Krešimira Hlebeca te su time ponovo dali aktivni doprinos u uljepšavanju grada. Dodajmo tome da ovo neće biti jedina lokacija kućice za knjige, pa će tako u gradu uskoro osvanuti još nekoliko istih, a neće se zaobići ni građani na čakovečkom Jugu, kao ni studenti i bolnički pacijenti.

www.sjever.hr 07.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.