Now Reading:
Bernarda Cecelja završava projekt koji će Varaždinskim Toplicama donijeti novu turističku perspektivu
Full Article 3 minutes read

Bernarda Cecelja završava projekt koji će Varaždinskim Toplicama donijeti novu turističku perspektivu

bernarda cecelja

Varaždinske Toplice imaju sve predispozicije da postanu turistički dragulj, a ulaganja gotovo i nema. Ipak, poznata poduzetnica Bernarda Cecelja odlučila je Varaždinskim Toplicama dati novu turističku perspektivu. Njezinu je priču objavila i Nova TV, u svom Dnevniku uspješnih.

Bernarda Cecelja rođena je Topličanka i ljubav prema rodnom gradu je nezamjenjiva. Godinama je jedna od najuspješnijih hrvatskih poduzetnica koja nije zatvarala vrata novim pothvatima niti širenju djelatnosti. Nakon godina rada u inozemstvu Bernarda Cecelja pokrenula je tvrtku za proizvodnju madraca i kreveta. Danas je proizvodnja osnova njezina poslovanja i bez toga, kaže, teško bi bilo ulaziti u nove poslovne zahvate.
Madraci i kreveti pod imenom Bernarda uglavnom se izvoze. U proizvodnji zapošljava 195 zaposlenika, a brojka zaposlenih popela se na 230 nakon što je pokrenula turističku priču u Varaždinskim Toplicama.

Temelj je cijele turističke ideje ljekovita termalna voda koja se nalazi nadohvat ruke. Tom se vodom opskrbljuje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, pa je od ideje do koncesije na izvor ipak prošlo nekoliko godina. Koncesija na korištenje izvora, bez ometanja rada već postojeće bolnice, bila je vjetar u leđa ovoj poduzetnici koja u svom naumu nije posustajala. Koncesija je stigla tek početkom ove godine, a turistički kompleks počeo se razvijati prije otprilike četiri godine, donosi Dnevnik uspješnih.

Podno brežuljka na kojem se smjestio sam centar ovog malog gradića Bernarda Cecelja otkupljivala je zemljišta na kojima sada niče sportsko-rekreacijski wellness-centar. Trenutačno su na lokaciji već izgrađeni i otvoreni pansion i restoran koji nudi hranu iz biodinamičke proizvodnje.
Odmah pored već izgrađenog kompleksa radnici punom parom završavaju hotel, odnosno luksuzni zdravstveno-termalni centar.

Za potrebe izgradnje Bernarda Cecelja uložila je dio vlastitih sredstava, a za cjelokupnu investiciju iskoristila je i kredite Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Zahvaljujući odobrenom ESIF kreditu za rast i razvoj polovina kredita neće biti opterećena kamatama. ESIF krediti za rast i razvoj dugoročni su investicijski krediti za male i srednje poduzetnike koji posluju duže od dvije godine te koji planiraju ulaganja u prerađivačkoj industriji, turizmu, kreativnoj industriji i uslugama temeljenim na znanju. Ovi krediti odobravaju se putem poslovnih banaka koje su uključene u suradnju.
Bernarda Cecelja ima jasan cilj – vratiti život u svoj rodni grad.

Cijeli članak pročitajte i video pogledajte ovdje

www.sjever.hr/aktualno.hr/novatv 23.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.