Now Reading:
10 godina pedijatrije OB Zabok – „uzor cijeloj Hrvatskoj“
Full Article 4 minutes read

10 godina pedijatrije OB Zabok – „uzor cijeloj Hrvatskoj“

10 godina zabocke pedijatrije

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, obilježena deseta godišnjica rada Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Na svečanosti je bila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je za Krapinsko-zagorsku županiju, kao županiju prijateljicu djece, vrlo važno što ima kvalitetan pedijatrijski odjel.  „Na našoj pedijatriji su zaista humani uvjeti liječenja djece u okviru dnevne bolnice, u okviru poliklinike i naravno – ako je potrebno u okviru bolničkog liječenja. U proteklih nekoliko godina je više od 35 milijuna kuna uloženo u opremu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana pa tako i u Odjel pedijatrije. No bez Vas – stručnih ljudi koji u svoj posao unosite znanje i ljubav, to bi dakako imalo puno manje efekte“ – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Voditeljica Službe za organizaciju primarne zdravstvene zaštite Ministarstva zdravstva Sanja Predavec čestitala je na desetogodišnjem ustrajnom radu te istaknula: „Ovaj je odjel primjer cijeloj Republici Hrvatskoj – prema uvjetima rada, humanizaciji, odnosu osoblja prema malim pacijentima, odnosu prema roditeljima i dodatnim sadržajima. Ponosni smo na rezultate i vjerujem da ćemo po uzoru na Zabok imati i ostale dječje odjele u Hrvatskoj“ – istaknula je voditeljica Predavec.

Kroz poliklinički dio Odjela prošlo je više od 95.000 pacijenata te dodatnih 13.000 kroz stacionarni odnosno ležeći dio. Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina istaknuo je kako je bolnička pedijatrija kvalitetno radi na ugled i veselje Zagorki i Zagoraca te dodao kako bolnica iz godine u godinu radi na daljnjem jačanju kadra. „Na Odjelu za pedijatrije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana trenutno je zaposleno 15 liječnika specijalista, od čega su 3 na porodiljnom dopustu. Moram napomenuti da smo dali i 6 specijalizacija, koje će u budućnosti nositi ovaj odjel“ – rekao je ravnatelj Vančina.

Voditelj Odjela pedijatrije je Boris Adašević, koji je prije godinu dana u OB Zabok stigao iz Dječje bolnice Srebrnjak.  „Bolnica je nova, prostori izvrsni, oprema vrhunska, puno je potencijala za napredak i u zadnjih godinu dana puno smo napravili u kadrovskom smislu“ – istaknuo je voditelj odjela Adašević te posebno napomenuo kako su na odjelu pedijatrije uređeni novi prostori, gdje na preglede, ultrazvuk i slično, dolaze samo zdrava djeca, dok bolesna idu u čekaonicu hitnog prijema, a sve kako bi se razdvojila bolesna od zdrave djece i spriječilo prenošenje bolesti.

Okupljene je pozdravila i predsjednica Društva naša djeca Zabok i nekadašnja županica Sonja Borovčak, koja se prije početka svečanosti prisjetila vremena osnivanja ovog odjela: „Pedijatrijskim odjelom smo 2009. godine omogućili našoj djeci da ne moraju baš za sve ići u Zagreb, a onda smo vrlo brzo postali i dječji odjel prijatelj djece. Presretna sam kad se okrenem iza sebe i vidim kakve rezultate imamo i da se njima možemo pohvaliti“ – rekla je predsjednica DND Zabok, koje za djecu na odjelu pedijatrije kontinuirano organizira niz aktivnosti  te je tako i u sklopu ove svečanosti održalo popratni glazbeni i kazališni program.

www.sjever.hr/kzz.hr 22.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.