Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija na sastanku Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran predstavila sedam projekata
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija na sastanku Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran predstavila sedam projekata

Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama Varaždinske županije u četvrtak je održan radni sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran kojemu je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao viši savjetnik – specijalist za europske fondove Vladimir Šadek. Prisutnima se uvodno obratio župan Varaždinske županije Radimir Čačić, a potom je iznio izvješće o radu vezano uz predsjedanje Varaždinske županije Vijećem Saveza Alpe Jadran. Naglasio je važnost jačanja povezanosti i suradnje s Hrvatima u Austriji putem provedbe zajedničkih projekata sufinanciranih sredstvima Saveza te najavio teme radnog sastanka Vijeća Saveza koji će se održati idućeg mjeseca.
Tijekom radnog sastanka, predstavnici tematskih koordinacijskih točaka iznijeli su izvješća o radu, dok za područje ruralnog razvoja i etničke baštine, čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija, predstavljeno je ukupno sedam projekata čije su aktivnosti sufinancirane sredstvima Saveza. U tekućoj godini prijaviteljima iz Koprivničko-križevačke županije odobreno je ukupno 10.600 eura, a pojedinačno sufinancirani su sljedeći projekti organizacija civilnog društva:

Kviz Europa moja domovina – Područna škola Bakovčica,
Pčelarstvo i turizam u regiji Alpe Jadran – Klaster pčelara Podravina,
Susret dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“ – Folklorni ansambl Koprivnica,
Koprivnički dani kulturne baštine i folklorni festival „Iz bakine škrinje“ – Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije,
Zlatna vina Alpe Adria 2019. – Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije,
Podravina kroz okuse, boje i zvukove – Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice,
Renesansni festival – Turistička zajednica grada Koprivnice.

Izvješće o radu podnio je i glavni tajnik Saveza Thomas Pseiner te ujedno predstavio novu službenu web stranicu Saveza čiji izrada je još uvijek u tijeku, a potom se osvrnuo na aktivnosti, izazove i mogućnosti za Savez Alpe Jadran u nadolazećem razdoblju. Istaknuo je važnost povezanosti organizacija civilnog društva na međuregionalnoj razini u raznim područjima djelovanja, što značajno pridonosi ulozi Saveza kao poveznice regija u međunarodnom prostoru.

sjever.hr

19.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.