Now Reading:
Održana konferencija za medije povodom 26. književnog festivala “Galovićeva jesen”
Full Article 2 minutes read

Održana konferencija za medije povodom 26. književnog festivala “Galovićeva jesen”

galoviceva jesen koprivnica

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika organizira 26. književni festival „Galovićeva jesen“ kao manifestacija u sklopu koje se organiziraju književni susreti, javna čitanja, predstavljanja knjiga, okrugli stolovi, stručni i znanstveni kolokviji, izložbe, predstave, ekskurzije i slično. Od 1997. dodjeljuje se i Nagrada „Fran Galović“ za knjigu zavičajne tematike. Povodom tog događaja, danas je u prostorima Gradske uprave održana konferencija za medije.

Okupljenima se u ime Grada Koprivnice uvodnim riječima obratio gradonačelnik Mišel jakšić, dok su o programu, gostima. načinu glasovanja i samoj nagradi govorili Marko Gregur, Darko Pernjak, Petar Lukačić i Mario Kolar.

Dobitnik Nagrade „Fran Galović“ 2019. bit će proglašen na zatvaranju 26. „Galovićeve jeseni“ 26. listopada 2019. u Koprivnici. Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića (autora Marka Lončara) i 10.000 kuna.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ za ovu godinu od 46 knjiga pristiglih na natječaj odabralo je 10 finalista. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta.

  1. Julijana Adamović: Divlje guske
  2. Ratko Cvetnić: Blato u dvorištu
  3. Damir Karakaš: Proslava
  4. Nebojša Lujanović: Južina
  5. Zoran Malkoč: Umro supermen
  6. Borivoj Radaković: Hoćemo li sutra u kino
  7. Marina Šur Puhlovski: Treći život druge violine
  8. Nada Topić: Otac
  9. Goran Tribuson: Otac od bronce
  10. Zoran Žmirić: Pacijent iz sobe 19

www.sjever.hr/koprivnica.hr 17.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.