Now Reading:
Župan Čačić obišao radove na županijskim prometnicama u Bolfanu, Petkovcu i Beretincu
Full Article 2 minutes read

Župan Čačić obišao radove na županijskim prometnicama u Bolfanu, Petkovcu i Beretincu

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić, u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, djelatnika ŽUC-a Nenada Koščaka i Dejana Radata te predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Krešimira Horvata, obišao je radove koji se izvode na županijskim prometnicama u naselju Bolfan na području grada Ludbrega, u naselju Petkovec u Varaždinskim Toplicama te u Općini Beretinec.
Istaknimo kako je u Bolfanu modernizirana i asfaltirana Ludbreška ulica, u naselju Petkovec se radi na proširenju ceste, nogostupa i odvodnje, dok u Općini Beretinec kreću radovi na autobusnom ugibalištu, a u naselju Ledinec, također u Općini Beretinec, radi se na sanaciji propusta.
U Bolfanu se obilasku radova pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić, u naselju Petkovec radove su obišli i toplička gradonačelnica Dragica Ratković te gradski vijećnik Željko Bedeković, dok su u Beretincu uz župana bili načelnik Općine Igor Kos i njegov zamjenik Matija Kefelja.

Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo viđenim.
-Danas smo odlučili obići nekoliko lokacija. Naime, naselje Petkovec bilo je u apsolutnom prioritetu i jako je dobro da je to napravljeno jer je to vrlo naseljeno mjesto, a djeca i stanovnici nisu imali nikakvu šansu da sigurno dođu do škole. Jedina šansa do sada je bila da hodaju po cesti i zavojima. U Bolfanu je povučeni je novi sloj asfalta, 400 tisuća kuna je  udio ŽUC-a, radi se o relativno velikom zahvatu, 1300 metara je duga prometnica, za građane je to značajno. Također, u Vinogradima Ludbreškim sanirano je klizište u iznosu od 306 tisuća kuna. U Beretincu kreću radovi na autobusnom ugibalištu, to je također važno za mještane, a  mislim kako ćemo slijedeće godine snažno intenzivirati radove na području cijele Županije – zaključio je župan Čačić.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački je istaknuo kako ŽUC redovito radi na sanaciji klizišta te prometnica.
– Uvijek treba naglasiti kako ŽUC upravlja s gotovo tisuću kilometara cesta. To govori o zahtjevnosti naših zadataka. Ovakvih projekata imamo oko pedesetak na nivou Županije i osim klizišta pokušavamo dio sredstava usmjeriti na trajnije stvari kao što su ove prometnice koje danas obilazimo – rekao je Osonjački.

www.sjever.hr

16.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.