Now Reading:
U Kalinovcu održana jubilarna 10. Međunarodna izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa
Full Article 2 minutes read

U Kalinovcu održana jubilarna 10. Međunarodna izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa

festival octa i rakije kalinovac

U organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac u subotu, 12. listopada povodom obilježavanja Dana Općine Kalinovac održana je 10. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa na kojoj su proizvođači predstavili 88 uzoraka rakije iz nekoliko zemalja Europe. Ova jedinstvena manifestacija je još jednom potvrdila kvalitetu voćnih prerađevina koju proizvode mali proizvođači, a financijski ju je podržala i Koprivničko-križevačka županija.

Manifestaciju je otvorio saborski zastupnik Damir Felak, a prigodnim riječima okupljenima su se obratili predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik župana Darko Sobota, zamjenik župana Ratimir Ljubić, općinski načelnik Danijel Zvonar, predsjednik  Udruge Kalinovac Željko Zvonar i voditelj Turističke zajednice područja Dravski Peski Alen Janći, dok je u ime nagrađenih  na priznanjima zahvalio Luka Bilušić iz Destilerije Bilušić.

Na izložbu je ove godine pristiglo 88 uzoraka raznih vrsta rakija, likera te jabučnog i vinskog octa, a na temelju rezultata komisije, organizator je dodijelio nagrade, među kojima i dvije velike zlatne diplome koje su za svoje rakije osvojili Destilerija Bilušić iz Zagreba i Ivan Rožman iz Slovenije.

Za posjetitelje je osim ukusne degustacije priređen i bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupale udruge s područja Kalinovca.

www.sjever.hr/kckzz.hr 15.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.