Now Reading:
Počelo suđenje: Smiljana Srnec se ne osjeća krivom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić čije je tijelo 19 godina bilo u zamrzivaču
Full Article 3 minutes read

Počelo suđenje: Smiljana Srnec se ne osjeća krivom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić čije je tijelo 19 godina bilo u zamrzivaču

Srnec

Danas je na Županijskom sudu u Varaždinu počela glavna rasprava u suđenju Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić.
Prema optužnici Smiljana Srnec, rođena 1974. godine, tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala je sestri Jasmini Dominić, rođenoj 1977. godine, najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula. Tijelo je sakrila u zamrzivač. Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana uhićena je Smiljana Srnec.
Srnec se danas na sudu izjasnila da razumije optužnicu te da se ne smatra krivom.
Irma Bagarić, zamjenica županijske državne odvjetnice, rekla je da će na temelju dokaza i nalaza vještaka te iskaza svjedoka i policijskih službenika dokazati da je Srnec usmrtila svoju sestru. Postoji trag DNK na crnoj najlonskoj vreći koja je žrtvi bila omotana oko glave i na gumenim rukavicama, navela je te dodala da i psihijatrijski nalaz govori da je Srnec spreman počinit ubojstvo rad zaštite svojih interesa. Spomenula je i da je Srnec između 2000. i 2005. godine, lagala kada je govorila da Jasmina kući dolazi na vikend. Zaključila je da je Srnec jedina znala da joj sestra nije živa te da je imala motiv da je prikaže živom.
U obrani Smiljane Srnec odvjetnik Krešimir Golubić naglasio je da je u obitelji Dominić bilo mnogo obiteljskih tajni. Kaza je da tek treba rasvijetliti kad je Jasmina posljednji put viđena živa, tko je prikrivao ubojstvo i lagao, tko je sve živio u kući u Palovcu, tko su bile agresivne osobe, čiji su tragovi pronađeni te je li okrivljena mogla sama staviti tijelo u zamrzivač.
Prvog dana rasprave iskaze je dalo troje svjedoka Romeo Kanižaj iz Belice te Dražen Palfi i Josipa Vugrinec iz Palovca.
Kanižaj je s ubijenom Jasminom nekoliko mjeseci bio u, kao je rekao, prijateljskoj vezi. Smiljanu je vidio nekoliko puta. Jednom ga je zatražila novac, ali joj ga nije dao. Supruzi je priznao odnos s Jasminom Dominić, s kojom se razišao jer veza nije imala smisla.
Palfi iz Palovca je radio sa Smiljaninim suprugom Ivanom. Rekao je da je Jasminu posljednji put vidio u rujnu 2000. godine u Zagrebu. DORH-u je bio izjavio da Smiljana može manipulirati ljudima, a kazao je i da je neodgovorna prema novcu te da je često išla u kladionicu. Na nekoliko upita potvrdio je da je sto posto siguran da je Smiljana imala Jasmininu osobnu iskaznicu 2001. godine.
Vugrinec je u daljem srodstvu s okrivljenom i žrtvom, a u kontaktima sa Smiljanom ona joj se znala povjeravati i požaliti se na nasilje u obitelji. Kazala je da je Jasminu zadnji put vidjela u 7. ili 8. mjesecu 2000. godine kod kuće. Nije znala da je bila u vezi s oženjenim muškarcem. Vugrinec je izjavila i da je otac Smiljane i Jasmine, Martin Dominić, favorizirao mlađu kćer joj se Smiljana.
Suđenje se nastavlja u četvrtak.

n.kalajdžija / sjever.hr

15.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.