Now Reading:
I dalje pretoplo, ali na vidiku je i kiša
Full Article 1 minutes read

I dalje pretoplo, ali na vidiku je i kiša

Danas pretežno sunčano te i dalje razmjerno toplo. Na sjevernom Jadranu oblačnije, a mjestimice može pasti i malo kiše. Ujutro je lokalno moguća magla. U zapadnim predjelima unutrašnjosti puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju povremeno i jak, a na Jadranu će jugo postupno jačati pa će prema kraju dana biti i jako. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 13 do 18, a najviša između 21 i 26 °C.

U srijedu promjenjivo uz povremenu kišu i pljuskove, na Jadranu moguće i grmljavinu, dok će se na istoku zadržati uglavnom suho. Od četvrtka sunčanije, još mjestimice uz malo kiše, a lokalno i maglu. Vjetar slab, u srijedu prolazno umjeren sjeveroistočni, a u petak jugozapadni. Na Jadranu će umjereno, u srijedu i jako jugo u četvrtak prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Iznadprosječno toplo.

Biometeorološka prognoza

U većem dijelu Hrvatske će se biometeorološke prilike pogoršati. Pogoršanje će najviše osjeti srčani i plućni bolesnici uz pojačavanje tegoba od kojih inače pate, a meteoropati uglavnom uz lošije raspoloženje i slabiju koncentraciju. Povoljne biometeorološke prilike će se i dalje zadržati na krajnjem jugu i istoku Hrvatske.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.