Now Reading:
Gospodarstvo najperspektivnijeg mladog poljoprivrednika Koprivničko-križevačke županije proglašeno i najboljim hrvatskim OPG-om
Full Article 2 minutes read

Gospodarstvo najperspektivnijeg mladog poljoprivrednika Koprivničko-križevačke županije proglašeno i najboljim hrvatskim OPG-om

bačani

Na svečanosti u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici dodijeljene su nagrade najuspješnijim hrvatskim malim poljoprivrednim proizvođačima. Prvo mjesto i nagradu „Zlata vrijedan“, koje dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Večernjim listom i Hrvatskom radio televizijom, ove je godine osvojio OPG Mirko Bačani iz naselja Rumenjaki u Svetom Petru Čvrstecu u Koprivničko-križevačkoj županiji koji se bavi stočarstvom i ratarstvom. Priznanje i novčanu nagradu Deanu Bačaniju je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dvadeset i petogodišnji Dean Bačani ove je godine u sklopu manifestacije 23. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije proglašen najperspektivnijim mladim poljoprivrednim proizvođačem s područja Županije. Po struci je stručni prvostupnik inženjer poljoprivrede Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, trenutno studira u Sloveniji na poljoprivrednom fakultetu u Mariboru, smjer stočarstvo, a do kraja godine planira diplomirati te steći titulu magistar agronomije.

Na svojem OPG-u bavi se proizvodnjom kravljeg mlijeka, a u stadu se nalazi se 25 krava, 13 junica te 2 ženske teladi. U prošloj godini OPG Bačani je isporučio 142.175 kg kravljeg mlijeka sa 3,93% mliječne masti i 3,18% bjelančevina, a obrađuju i oko 30 hektara zemlje. Redovito sudjeluju na državnim i ostalim izložbama goveda s kojima su osvajali i šampionske titule na sajmu u Gudovcu te na izložbi u Svetom Ivanu Žabnu.

Bačani je prošle godine u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda boravio u Poljskoj na međunarodnoj edukaciji „Europska škola suđenja 2018, a u budućnosti planira postati europski sudac za holstein pasminu goveda.

www.sjever.hr/kckzz 15.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.