CIJENE NEKRETNINA OTIŠLE U NEBO Za 8 kvadrata u jednom dalmatinskom gradu možete kupiti kuću u Vukovaru

Stanovi i kuće u Hrvatskoj ove su godine poskupjeli prosječno za 10 posto, izvijestila je Hrvatska gospodarska komora. No cijene su neujednačene. Za cijenu garaže u Dubrovniku možete kupiti cijelu kuću u Vukovaru.

Jedna od kuća u Vukovaru prodaje se za 35.000 eura, odnosno stoji koliko i osam kvadrata kuće u Dubrovniku, piše Dnevnik.hr.
U posljednjih godinu dana cijene nekretnina u Slavoniji porasle su za tri posto, na Jadranu devet, a u Zagrebu – čak 14,5 posto.
-Svako tržište prati ponudu i potražnju tako da možemo reći da sva mjesta uz Jadran i veći gradovi kao što je Zagreb bilježe rast i prodaje i cijena nekretnina – pojasnio je Branko Papeš, predsjednik grupacije posrednika prometa nekretninama PGŽ.
Rast cijena nekretnina u Hrvatskoj u posljednjih godinu dana iznosi 10,4 posto. U Europi smo na trećem mjestu, iza Mađarske s 14 i Luksemburga s 11,4 posto. Više je razloga rasta cijena nekretnina, u Hrvatskoj gospodarskoj komori kažu jedan su i subvencionirani stambeni krediti, donosi Dnevnik.hr.
-Općenito je gospodarska situacija dobra, pozitivna je klima. To se automatski odražava na tržište nekretninama, a s druge strane turizam je napravio svoje, znači puno stanova je prenamijenjeno, kupljeni su da bi se iznajmljivali kao apartmani – smatra Borislav Vujović, dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK.

www.sjever.hr/dnevnik.hr

Input your search keywords and press Enter.