Now Reading:
U Ivanovcu održano 15. izdanje Pesmarice naših mamica
Full Article 2 minutes read

U Ivanovcu održano 15. izdanje Pesmarice naših mamica

pesmice mamica

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivanovec u nedjelju je održano 15. izdanje manifestacije Pesmarica naših mamica. Riječ je o smotri izvornog pjevanja starih međimurskih narodnih pjesama i sakralnih napjeva, a njena specifičnost leži i u samim izvođačima. Naime, ova je smotra namijenjena upravo izvođačima treće životne dobi, a mnogi od njih stare su međimurske popevke naučili od svojih roditelja, baka i djedova te sve do danas čuvaju tradiciju i bogatu kulturnu baštinu svoga rodnog kraja.

Ove je godine u Ivanovcu nastupio 21 izvođač, a mogle su se čuti 22 originalne, poznatije i manje poznate, međimurske popevke. Tako su nastupili solisti i skupine iz Čakovca, Ivanovca, Novog Sela na Dravi, Sivice, Strahoninca, Murskog Središća, Gornjeg Kraljevca, Podturna, Goričana, Novakovca, Mačkovca, Žiškovca te gosti, Mješovita vokalna skupina Međimurskog folklornog društva „Ivan Car“ iz Ljubljane.

Sve je nastupe pratilo tročlano stručno povjerenstvo kojeg su činili Senka Bašek Šamec, prof., emeritus dr.sc. Stjepan Hranjec i mr.art. Bojan Pogrmilović, a kroz program je publiku vodio Stjepan Petković. Uz KUD Katruže Ivanovec, organizaciju Pesmarice naših mamica potpisuje i Zajednica HKUD Međimurske županije te suorganizator Hrvatski sabor kulture. Među pokroviteljima manifestacije je i Grad Čakovec, kao i Gradska zajednica kulture. Predsjednik KUD Katruže Ivanovec, Stjepan Mesarić, na samom je kraju podijelilo zahvalnice svima zaslužnima za organizaciju smotre te najavio 16. susret, dogodine, također u listopadu.

www.sjever.hr 14.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.