Now Reading:
Tjedan karijera na varaždinskom FOI-ju: Čak 56 poslodavaca, 30 radionica, 8 panel diskusija
Full Article 3 minutes read

Tjedan karijera na varaždinskom FOI-ju: Čak 56 poslodavaca, 30 radionica, 8 panel diskusija

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu danas je počeo 8. Tjedan karijera, jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj. U organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja, Tjedan karijera održavat na Fakultetu do petka, 18. listopada, a bogat je program počeo današnjom panel diskusijom s uspješnim bivšim studentima FOI-ja.

-Ove ćemo godine u Tjednu karijera ugostiti 56 poslodavaca koji će za studente FOI-ja održati osam panel rasprava na stručne teme i čak 30 radionica – istaknula je Katarina Pažur Aničić, voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera koji djeluje od 2012. godine kad je održan prvi Dan karijera.

S godinama smo narasli na Tjedan karijera i kroz Centar održavamo kontakte s alumnijima i s poslodavcima i to tijekom cijele godine, kroz razne aktivnosti, kao što su predavanja, posjeti poduzećima. Uvijek nastojimo gledati što je potrebno našim studentima, ali isto tako i koje su to potrebe i želje poslodavaca – kazala je Pažur Aničić.

Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali također i steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces.

-Posebno smo ponosni na broj poslodavaca koji će ove godine sudjelovati na Tjednu karijera, a ono što je važno za napomenuti jest da to nije samo Karijerni špancir gdje će se poslodavci predstaviti u neformalnom druženju sa studentima, već ćemo radionice i panel diskusije organizirati kao dio našeg nastavnog procesa. Naravno, to je sve u skladu s prioritetima Fakulteta organizacije i informatike, da uvodimo nove inovativne koncepte učenja i poučavanja, poput učenja temeljena na radu – istaknula je dekanica FOI-ja, Nina Begičević Ređep, uz napomenu da je stručna praksa na Fakultetu obvezni dio diplomske razine studija:

-Vrlo vjerojatno već sljedeće akademske godine krećemo i sa stručnom praksom, kao obveznim dijelom preddiplomske razine studija.

Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju. Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana.

Koliko ovakva događanja znače za buduće karijere studenata objasnio je Božo Kvesić, novoizabrani predsjednik Studentskog zbora:

-Ovakvi događaji kao što je Tjedan karijere uvelike znače za ova fakultet jer mogu povezati studente s poslodavcima prije završetka faksa, što u našoj zemlji mnogo znači za tržište rada.

Više o programu 8. Tjedna karijera možete saznati ovdje

A.Kučić/Sjever.hr

14.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.