Now Reading:
Devet desetljeća VZG Jastrebarsko
Full Article 2 minutes read

Devet desetljeća VZG Jastrebarsko

dvd jastrebarsko

Devedesetu obljetnicu proslavila je vatrogasna župa Jastrebarsko (danas Vatrogasna zajednica grada). Osnovana je u ožujku 1929. godine. Osnivači su bili vatrogasna društva iz Jastrebarskoga, Cvetkovića, Domagovića, Pribića, Krašića, Petrovine, Volavja, Svete Jane i Novaka.

„Od osnutka do danas Vatrogasna župa, danas Vatrogasna zajednica brine o strukovnom napretku dobrovoljnih vatrogasnih društava, usklađuje djelovanje vatrogasnih postrojbi na vatrogasnim intervencijama, potiče rad vatrogasne mladeži, organizira vježbe i natjecanja…“, pobrojao je Željko Popović, predsjednik VZG Jastrebarskoga. U dobrovoljna društva, udružena u Vatrogasnu zajednicu grada, uključeno je više od 1900 vatrogasaca, od kojih je 440 operativnih.

„Što sutra? Za korak naprijed postoje dvije mogućnosti. I dalje razvijati dobrovoljna vatrogasna društva prema modelu honoriranja operativnih vatrogasaca ili zapošljavanja profesionalnih vatrogasaca u DVD-u, a druga mogućnost je osnivanje javne vatrogasne postrojbe i na taj način se prilagoditi modelu financiranja vatrogastva iz državnoga proračuna“, rekao je Popović. Proslava je održana pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije u čije je ime zamjenica župana Nadica Žužak poručila da su vatrogasci ponos Županije te da i ubuduće mogu računati na njezine potpore.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 14.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.