Now Reading:
Koncertom Splitskih virtuoza dvorana „Domoljub“ ponovo otvara svoja vrata
Full Article 2 minutes read

Koncertom Splitskih virtuoza dvorana „Domoljub“ ponovo otvara svoja vrata

otvorenje kc

Dvorana „Domoljub“ će u četvrtak, 17. listopada ponovo otvoriti svoja vrata za sve ljubitelje kulturnih programa, nakon opsežne sanacije i obnove: u siječnju ove godine završeni su radovi na stabilizaciji i ojačanju temeljnog tla zgrade, u veljači radovi na sanaciji vanjskog vodovoda i kanalizacije, a zatim su se radovi premjestili u unutrašnjost dvorane.

Nakon detaljne analize stanja dvorane i utvrđivanja koje je radove potrebno učiniti kako bi dvorana bila sačuvana za generacije koje dolaze, ali i sigurna za korištenje, krenulo se s radovima na sanaciji pukotina na zidovima, sanacijom nadvoja nad pozornicom, s radovima na hidroizolaciji zidova, soboslikarskim radovima te obnovom rasvjetnih tijela.  Stolice su tapecirane, a izrađeni su i novi kazališni zastori, koji našoj dvorani daju dodatnu eleganciju. Saniralo se i uredilo i dvorišno pročelje. Ukupna vrijednost svih navedenih radova je gotovo 1.100.000 kn, a troškovi su u potpunosti pokriveni sredstvima Grada Koprivnice te sredstvima Učilišta.

Otvorenje dvorane bit će u četvrtak, 17. listopada u 19:00 sati, uz koncert Splitskih virtuoza, koncert koji se održava uz podršku Ministarstva kulture Repblike Hrvatske.  Proslavu otvorenja nastavljamo u petak, 18.listopada u 18:00 sati predstavom za djecu „Vuk i sedam kozlića“ Lutkarske scene Ivana Brlić Mažuranić. U nedjelju, 20. listopada  u 19:30 sati na rasporedu je predstava UO Tragači i kazališta KNAP „Nora-trenutak pobune“.

Svi su navedeni programi besplatni za građane, uz obavezne ulaznice koje možete podići radnim danom od 13:00 do 17:00 sati u Domoljubu od ponedjeljka, 14. listopada.

Input your search keywords and press Enter.