Now Reading:
Da spasi sebe od policije prijetio da će nauditi vlastitom djetetu
Full Article 2 minutes read

Da spasi sebe od policije prijetio da će nauditi vlastitom djetetu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 43-godišnjaka zbog kaznenog djela prijetnje, dva kaznena djela pokušaja prisile prema službenoj osobi, tri kaznena djela povrede djetetovih prava i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je 13. kolovoza 2019. ispred prodavaonice u Bolfanu, prišao 62-godišnjaku i počeo ga vrijeđati te ga udario rukom po nosu i rekao mu da će ga ubiti. Nakon što su policijski službenici zbog upućene prijetnje poduzeli pretragu njegove kuće i uočili ga da izlazi iz obližnje šume zajedno s njegovo troje maloljetne djece, 43-godišnjaka se tereti da se oglušio na zapovijed policijskih službenika da pristupi do njih te se dao u bijeg u šumu.

Kad su ga policijski službenici ubrzo sustigli i približili mu se na nekoliko metara, 43-godišnjaka se tereti da je uz prijetnju da će nauditi djetetu rekao policijskim službenicima da mu se ne približavaju, ali su ga policijski službenici uspjeli nagovoriti da skloni oružje i potom savladali njegov daljnji otpor.

Ujedno, tereti ga se da je od kolovoza 2015. do kolovoza 2019. godine koristio za vožnju osobni automobil na koji je stavio nepripadajuće registarske pločice izdane za drugo vozilo.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

www.sjever.hr Foto arhiva 13.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.