Stručnim predavanjima i degustacijom voćnih proizvoda započeli 21. Dani voća Koprivničko-križevačke županije

dani voca kckzz

U prostorima Starog grada Đurđevac u petak, 10. listopada održana su stručna predavanja eminentnih predavača iz Ministarstva poljoprivrede čime je započela najznačajnija županijska voćarska manifestacija 21. Dani voća Koprivničko-križevačke županije. Na početku manifestacije uvodno se prigodnim riječima u ime Koprivničko-križevačke županije obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac koji je istaknuo važnost promocije i očuvanja voćarske proizvodnje koje i Županijska uprava potiče nizom mjera i programa.

Teme stručnih predavanja i ove su godine pratile aktualnosti u sektoru voćarstva, pa su tako na panelu kojim je moderirala mr.sc.Željkica Oštrkapa-Međurečan, stručni predavači Mladen Fruk i Ozren Hrsto iz Ministarstva poljoprivrede okupljenima predstavili teme Regionalnih distributivnih centara te novosti o tehnologiji, higijeni i zakonodavstvu u preradi voća.

Održana je i vođena degustacija i ocjenjivanje voćnih prerađevina čime je ove godine na manifestaciji napravljen dodatni iskorak. Posjetitelji su iz prve ruke vidjeli s čime se sve proizvođači susreću te su dali svoj sud i ocijenili kvalitetu proizvoda.

www.sjever.hr/kckzz.hr 12.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.