Grad Samobor dobio novac za uređenje Rudnika sveta Barbare

samobor turizam

U petak, 11. listopada, zamjenik gradonačelnika Grada Samobora, Željko Stanec, potpisao je u prostorijama Ministarstva turizma Ugovor kojim su projektu Rudnik sveta Barbara dodijeljena sredstva u iznosu od 310.000,00 kuna. Projekt Rudnik sveta Barbara osmislio je i razradio KUD Oštrc pod vodstvom gospodina Josipa Lebegnera, a sama provedba projekta sastoji se od 7 faza.

Godine 2008. Grad Samobor izdao je građevinsku dozvolu te time započinje Faza I projekta. U prvoj fazi obnovljeno je 250 metara rudarskih rovova te je uspostavljena rudarska poučna staza, kao i mineraloške zbirke.

U Fazi II projekta obnovljeno je dodatnih 100 metara rovova te je Rudnik službeno otvoren za posjetitelje.

U Fazi III planira se izgradnja vanjskog interpretacijskog poligona i multimedijalno opremanje podzemnog interpretacijskog poligona te izrada Bergman holograma, u vrijednosti od oko 670.000,00 kuna. Faza III projekta prijavljena je u lipnju ove godine na natječaj Ministarstva turizma, za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini. Osim iznosa koji je Grad dobio od resornog Ministarstva, u Proračunu za 2020. godinu osigurao je preostala financijska sredstva za realizaciju projekta koja se očekuje u narednoj godini.

www.sjever.hr/samobor.hr 12.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.