Now Reading:
FOTO: Premijer Plenković uručio diplome Političke akademije mladim varaždinskim HDZ-ovcima
Full Article 3 minutes read

FOTO: Premijer Plenković uručio diplome Političke akademije mladim varaždinskim HDZ-ovcima

U Tuheljskim Toplicama u petak je održan skup Alumnista Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta na kojem je predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uručio uvjerenja o završenom programu polaznicima 12. generacije Političke akademije.

U nazočnosti voditelja Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu Holgera Haibacha, članice Zaklade Konrad Adenauer, Berlin, predsjednice Zajednice žena EPP-a i predsjednice Instituta Robert Schuman dr. h. c. Doris Pack, ravnatelja Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećka Prusine, ministara Tomislava Ćorića, Ivana Malenice, Gordana Grlića Radmana, Davora Božinovića i Marija Banožića i drugih uglednih gostiju, Plenković je diplome uručio i mladim varaždinskim HDZ-ovcima –Moniki Petrinjak, Tinu Juraku i Ivanu Salopeku.


– Politička akademija Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta educira mlade i perspektivne političare od 2006. godine, a u 12 generacija završilo ju je 506 polaznika. To govori o velikom interesu članova HDZ-a za cjeloživotno političko obrazovanje. Politička akademija donosi novu, dodanu vrijednost, kako u Hrvatsku demokratsku zajednicu, tako i u društvo u cjelini. Zahvaljujem svim predavačicama i predavačima koji su svoje znanje prenijeli na nas, mlade političare, koji ćemo to znanje sigurno iskoristiti u službi zajednice u kojoj živimo – rekla je Monika Petrinjak, članica Predsjedništva Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednica Mladeži HDZ-a Grada Ivanca


– U ime polaznika Političke akademije iz Varaždinske županije i svoje osobno, želim zahvaliti vodstvu stranke, posebno predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Zakladi Hrvatskog državnog zavjeta i ravnatelju Srećku Prusini na organizaciji Političke akademije, akademije koja nije samo vrhunska edukacija, niti je samo platforma za umrežavanje, stjecanje međunarodnog iskustva i zabava (iako bi i to bilo dovoljno). Politička akademija je sve to, ali i životna prekretnica kojom se osnažila želja i opredijeljenost za političkim djelovanjem i doprinosom društvu. Iz ove generacije ljudi će izrasti u nove načelnice i načelnike, gradonačelnice i gradonačelnike te premijerke i premijere, a Politička akademija je iznimno važan korak u tome. I mogu s uvjerenjem reći da mi to možemo – kazao je Tin Jurak, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, najmlađi polaznik 12. generacije Političke akademije.


– Kroz program cjeloživotnog obrazovanja Političke akademije prošli su mnogi državni dužnosnici, saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici, a među njima je i Karlo Ressler, mladi zastupnik u Europskom parlamentu. Drago nam je da se i mi, mlade „snage“ iz Varaždinske županije, nalazimo u takvom društvu, što ne bi bilo moguće bez našeg saborskog zastupnika i predsjednika HDZ-a Varaždinske županije Anđelka Stričaka, koji nas je predložio. Ove diplome neće značiti ništa ako stečeno znanje ne primijenimo u cjelokupnom političkom i društvenom životu, a dat’ ćemo sve od sebe da ga primijenimo – najavio je Ivan Salopek, predsjednik Odbora za mlade HDZ-a Varaždinske županije.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.