Now Reading:
28. listopada – Šimunovo u Lisinskom
Full Article 2 minutes read

28. listopada – Šimunovo u Lisinskom

simunovo u lisinskom

Na konferenciji za novinare u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog najavljen je koncert Šimunovo u Lisinskom. Koncert su uz gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića najavili glazbenici Šima Jovanovac, Pero Glavinić, Ivica Pepelko, Marina Tomašević, te Stjepan Jeršek Štef.

Čast mi je biti pokrovitelj ovom događaju te pozivam sve na koncert 28. listopada, rekao je gradonačelnik.Sretan sam što će zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti Šima i njegovi gosti ponovno predstaviti hrvatsku tamburicu i izvornu hrvatsku glazbu.

Šima Jovanovac je naglasio kako publiku očekuje prekrasno druženje s vrhunskim izvođačima. Sljedeće godine slavim i 55. godinu uspješne glazbene karijere tokom koje nastojim podijeliti toplu riječ i misli s publikom kroz pjesme koje sam sam pisao.

Njegove pjesme su toliko ušle u srce i dušu njegovih štovatelja da su postale evergreeni hrvatske glazbe. Predstavnik šokačkog slavonskog melosa, plodan skladatelj, cijeli je život vjeran tamburaškoj glazbi u kojoj je ostavio dubok trag, promovirajući pritom dragi mu rodni kraj.

Njegovi su albumi uvijek nastajali na temeljima narodnih vrela, uvijek uvažavajući, ali nikada ne popuštajući pred naletima raznoraznih “glazbenih novih valova”. Nastupio je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburašim festivalima, a iza njega su i mnogobrojne turneje diljem svijeta. Zbog svega navedenog nosi status umjetnika i odlikovanje za izuzetne doprinose u kulturi, Orden Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Ulaznice za koncert 28. listopada 2019. po cijeni od 120/140/160/190 kn moguće je nabaviti na www.lisinski.hr ili na blagajni Dvorane.

www.sjever.hr/zagreb.hr 12.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.