Now Reading:
47. sabirna akcija Solidarnost na djelu održat će se u četvrtak, 10. listopada od 15.30 do 19.00 sati
Full Article 3 minutes read

47. sabirna akcija Solidarnost na djelu održat će se u četvrtak, 10. listopada od 15.30 do 19.00 sati

akcija solidarnost kc

U akciji Solidarnost na djelu prikupljamo sredstva za kupnju tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja iz 16 škola.

Provođenje akcije ‘Solidarnost na djelu 2019.’, predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2019. godini, a održat će se u Koprivnici u četvrtak 10. listopada 2019. godine kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.  Akcija Solidarnost na djelu, 47. po redu, održat će se pod nazivom: «Ne dvoji! Za drugog izdvoji»

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GD CK Koprivnica.

Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 5% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području grada Koprivnice, 47. sabirna akcija Solidarnost na djelu održat će se 10. listopada 2019. godine (četvrtak) od 15,30 – 19,00 sati.

Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 12. i 13. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada 2019. godine.

Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak 10. listopada 2019. godine. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznake Crvenog križa.

Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bit će namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Građane ujedno obavještavamo da će se prikupljati prehrambene namirnice i to u Kauflandu od 7. do 13. listopada 2018. u Koprivnici. Tamo će biti postavljena košara s natpisom „Vaš dar za pravu stvar“ te će se prikupljati brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade te higijenske potrepštine.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2018. ukupno je prikupilo 76. 156,20 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 490 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2019.  dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave  u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-19-7, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

www. sjever.hr/koprivnica.hr 10.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.