Now Reading:
Vrh Hrvatske demokratske zajednice na velikom skupu u Tuheljskim Toplicama – uz premijera Plenkovića stižu ministri Marić, Čorić, Vučković, Malenica
Full Article 3 minutes read

Vrh Hrvatske demokratske zajednice na velikom skupu u Tuheljskim Toplicama – uz premijera Plenkovića stižu ministri Marić, Čorić, Vučković, Malenica

plenković

Tuheljske Toplice, već tradicionalno, biti će u petak i subotu domaćin velikog skupa na kojem će, uz goste iz Europske pučke stranke, biti i vrh Hrvatske demokratske zajednice s predsjednikom stranke i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te petero ministara.

U hotelu „Terme Tuhelj” u Tuheljskim Toplicama, u petak i subotu, 11. i 12. listopada, održat će se veliki skup Alumnista Političke akademije u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i ravnatelja Zaklade Srećka Prusine. Uz Holgera Haibacha, voditelja Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagreb, te dr. h. c. Doris Pack, članicu Zaklade Konrad Adenauer Berlin i predsjednicu Zajednice žena EPP-a te predsjednicu Instituta Robert Schuman, skupu će nazočiti predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, premijer Andrej Plenković i brojni HDZ-ovi ministri i državni tajnici.

Skup će početi u 17.30 sati, a ranije u petak, od 10.30 sati, održat će se konferencija na temu Reformski potencijal – okvir za provedbu reformskih politika u Republici Hrvatskoj na kojoj će sudjelovati župani, gradonačelnici i načelnici općina iz redova Hrvatske demokratske zajednice.

U panel diskusijama sudjelovat će Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija, Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Ivan Malenica, ministar uprave i Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, te Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora.

Dolazak premijera, predsjednika Hrvatskog sabora te nekolicine ministara, ali i uglednih europskih političara, govori o važnosti skupa u Tuheljskim Toplicama. Također, okupit će se i svi načelnici i gradonačelnici iz redova HDZ-a iz Krapinsko-zagorske, ali i okolnih županija. Još jednom HDZ će pokazati snagu. Snagu koja je od hrvatskog naroda na izborima dobila odgovornost da upravlja državom i snagu koja je u proteklim godinama nizom reformi omogućila gospodarski rast zemlje i stvaranje boljih uvjeta života za sve građane – izjavio je u povodu okupljanja u Tuheljskim Toplicama saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek.

Na skupu će, između ostalog, biti riječi o Europskoj monetarnoj uniji, smjeni generacija, odgovorima demokršćanstva danas na lijevi i desni populizam, a upriličit će se i svečana dodjela uvjerenja o završenom programu koje će polaznicima Političke akademije uručiti premijer Plenković.

a.kučić/sjever.hr 09.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.