Now Reading:
Novi trener NK Varaždina – Bonačić ponovo u Varaždinu: Nastavljam gdje sam prije 20 i nešto godina stao
Full Article 3 minutes read

Novi trener NK Varaždina – Bonačić ponovo u Varaždinu: Nastavljam gdje sam prije 20 i nešto godina stao

NK Varaždin

U Nogometnom klubu Varaždin danas je predstavljen novi trener. Nakon što je s Borimirom Perkovićem sporazumno raskinuta suradnja, u nastavku prvenstva Varaždina će voditi 64-godišnji Luka Bonačić.
Predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek uvodno je rekao da su zahvalili Borimiru Perkoviću jer je uprava kluba zaključila da je potrebna promjena.
– Nakon kraćeg razmišljanja odlučili smo se za Luku Bonačića, trenera omiljenog u gradu. Vrlo brzo smo se dogovorili. Nadamo se da će donijeti potrebnu promjenu i da ćemo izaći iz nezavidne situacije – da popravimo plasman na tablici i da popravimo igru koja zadnje vrijeme nije bila na razini – rekao je Cvek.
Varaždinci se dobro sjećaju Bonačić s kojim se Varteks do posljednjeg kola sezone 1995./1996. borio za naslov prvaka Hrvatske. Bio je treći, a naslov je uzela Croatija. Bonačić se sjeća sjajnog dočeka koji su navijači priredili nogometašima na Korzu.
– Mislim da je trenerski posao avantura u pozitivnom smislu. Sada sam ovdje da nastavim gdje sam prije 20 i nešto godina stao. Istina je da nisam dosta participirao u zadnje vrijeme u hrvatskom nogometu jer sam 2002. i 2003. otišao u Aziju tako da sam karijeru proveo dolje s arapskim timovima. Ovo sada sve se zbilo moglo bi se reći u 24 sata. Bio sam kući i mislio što ću, peći kokice i TV ili ajde idem gori kod onih svojih Zagoraca. Mislim da je situacija svima jasna – kad je klub na posljednjem mjestu nema se što više dodati. Moje osobno iskustvo i veliki staž mislim da mi daju za pravo da se mogu nadati da ću uspjeti preokrenuti lošu situaciju i izbjeći zadnje mjesto koje trenutno zauzimaju – kazao je Bonačić.
Novi trener je očekivao da će imati cijelu momčad, ali zbog reprezentativnih obaveza U21 nema petorica mladih igrača. Odradit će treninge u sljedećim danima, i već prije dogovorenu utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem u subotu u Varaždinu, a onda kreću pripreme za utakmicu s Istrom druge subote. U stožeru ostaju isti suradnici, a što se tiče igrača Bonačić je rekao da ih tek treba upoznati.
Novi je trener usporedio nekad i sad.
– Mislim da je jedno razdoblje moje karijere krenulo ovdje u Varaždinu gdje je bilo sve u jednim drugim bojama, bili su dani ponosa i slave. Ali kako sve u životu prolazi tako i klubovi. To se mijenja. Nažalost zadnjih 6,7 godina što se desilo s bivšim Varteksom nekoga tko je ljubitelj nije veselilo, ali ljudi su se uspjeli vratiti na pozornicu profesionalnog nogometa. Dosta toga sam kao trener nakon Varaždina prošao i dosta dobro mogu balansirati jer radeći 15 godina među Arapima mislim da je to jedno veliko iskustvo za trenere i ništa me više ne može iznenadit. Sad je najvažnije da prionemo poslu i shvatimo ozbiljnost i vjerujem da možemo – zaključio je Bonačić.

n.kalajdžija / aktualno.hr / sjever.hr

09.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.