Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na Danima turizma dočekao na pozornici ni manje ni više nego varaždinski notar

notar i predsjednica

Državni vrh na čelu s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem sudjelovali su u petak navečer na završnici Dana hrvatskog turizma (DHT) u Osijeku, na kojima je Rovinj proglašen – turističkom destinacijom godine.

Završnica DHT-a, koji su se od 2. listopada održavali u pet slavonskih županija, u Osijeku je okupila više od tisuću sudionika, turističkih djelatnika i njihovih partnera te drugih gostiju. Nazočno je bilo i 11-oro ministara iz Vlade, među kojima ministar turizma Gari Cappelli, brojni župani, gradonačelnici i drugo uzvanici iz cijele Hrvatske.

A predsjednicu je na pozornici dočekao ni manje ni više nego varaždinski gradski notar Krunoslav Čolo. Inače, on je jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade a proglašen je turističkim animatorom godine.

Nagradu HGK za marinu godine dobila je Olive Island Marina u Sutomišćici, dok je restoran godine Spinnaker u Poreču. Kampom godine proglašen je Aminess Maravea Camping Resort u Novigradu. DMK putnička agencija godine je Katarina Line u Opatiji, dok je nagrada hotela godine otišla hotelu Valamar Collection Girandella Resort u Rapcu.

Nagrada HTZ-a za održivi turizam uručena je Parku Prirode Papuk za „Geopriče UNESCO Geoparka“. Plažom godine proglašena je Rajska plaža u Lopru. Turistički događaj godine je Renesansni festival, dok je destinacijom godine proglašen Rovinj.

U kategoriji „Ljudi u turizmu“ HTZ-a posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske uručeno je Vinku Prizmiću, a godišnja nagrada „Anton Štifanić“ za 2018. u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga Turističkoj agenciji ID Riva Tours GmbH. Godišnju nagradu „Anton Štifanić u kategoriji pojedinac dobio je Ivan Sabljić, dok je hrvatska turistička nagrada za životno djelo uručena Frani Skoblaru.

„Hrvatska ima kulturno i povijesno blago. No, međunarodni turist ne traži samo sunce, more i plažu. Traži avanturu, nešto različito,“ rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, dodavši da je čovjek najveća vrijednost turizma i da uz destinacije koje najčešće dobivaju nagrada moramo poraditi i na turističkom razvoju ostatka Hrvatske.

www.sjever.hr 05.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.