Now Reading:
MINISTRICA DIVJAK SVEČANO OTVORILA OBNOVLJENU VI.OŠ, Čehok: ‘Bilo je onih koji su podmetali nogu, ali nisu uspjeli. Mi smo u dvije godine to napravili’
Full Article 3 minutes read

MINISTRICA DIVJAK SVEČANO OTVORILA OBNOVLJENU VI.OŠ, Čehok: ‘Bilo je onih koji su podmetali nogu, ali nisu uspjeli. Mi smo u dvije godine to napravili’

6. OŠ Varaždin

Nakon završetka rekonstrukcije i proširenja VI. OŠ Varaždin u vrijednosti 15,8 milijuna kuna, koja je obuhvaćala izgradnju dvodijelne sportske dvorane, ali i proširenja samog objekata škole u vidu novih učionica i kabineta za STEM područja proširenja blagovaonice, nove školske knjižnice te izgradnju novih kabineta za pedagoga, logopeda i psihologa, došao je red i za svečano otvorenje škole.

Tako je ovih 2500 kvadrata novog prostora svečano otvorila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u društvu ravnatelja škole Maria Stančića i gradonačelnika Ivana Čehoka.

-Dvorana je bila dugogodišnje iščekivanje svih naših učenika i učitelja. Izgrađena je nova dvodijelna dvorana i učionice biologije, kemije, informatike sve sa pripadajućim kabinetima, nova multimedijska knjižnica koja postaje centralni dio škole u kojoj će se okupljati svi njezini učenici i učitelji, gdje će moći istraživati i čitati. Proširena je blagovaonica i na taj način je učenicima omogućen jedan redovitiji, normalniji način sudjelovanja u užini. Prvi puta će naši učenici moći sjediti za vrijeme užine. Prošireni su i kapaciteti zbornice, a ono što me posebno veseli je uređenost specijaliziranih kabineta koji će omogućiti našim učenicima problemsku, istraživačku nastavu, a to je ono zbog čega smo mi ovdje – kazao je ravnatelj škole.

Ministrica Divjak čestitala je ravnatelju škole i osnivaču Gradu Varaždinu na brizi te naglasila kako je to sada postao prostor za život i to u doslovnom smislu.

-U proteklom periodu mi smo ulagali ne samo u eksperimentalne škole, a od njih 74 jedna je i VI.OŠ u Varaždinu nego smo se trudili u proteklih dvije godine ulagati i u opremu i edukaciju, a to zajedno s dobrim sinergijskim ulaganjem osnivača rezultira s ovako prekrasnom školom koja ne samo da ima prekrasne prostore nego i izvrsne rezultate. Vidi se briga u smislu da škola brine i o onima koji su daroviti i o djeci s teškoćama. Brine se i na način da sudjeluje u humanitarnim akcijama, a suradnja i žar se vidi kada dođete u bilo kojem trenutku u školu i nadam se da će i tako biti dalje – izjavila je Divjak

Gradonačelnik Čehok istaknuo je trojaku vrijednost ovih novih prostora škole, napomenuvši kako su zaključili kompletnu izgradnju škola koje su sve u jednoj smjeni. Isto tako, kazao je kako ćemo nažalost još dugo biti jedini grad u Hrvatskoj u kojem sva djeca i nastavnici rade u jednoj smjeni.

-Druga vrijednost je činjenica da je ova jedna od ponajboljih škola u Hrvatskoj dobila konačno suvremenu knjižnicu i kabinete za STEM područja, dakle biologije,kemije, fizike i treća vrijednost je da ovom sportskom dvoranom i naši varaždinski sportaši, osobito sportski pomladak i drugi dobivaju konačno dvoranu koju će moći koristiti jer imamo u ovom trenutku premalo dvorana- rekao je Čehok i podsjetio kako je Grad naslijedio taj projekt te kako je bilo onih koji su pokušali podmetnuti nogu, ali nisu uspjeli u tome.

-Grad je uložio vlastita sredstva, 15,8 milijuna kuna i to su mala sredstva s obzirom na ono što smo naslijedili, a to je projekt od 180 milijuna kuna koji se 8 godina nije uspio ostvariti. Sada smo mi u dvije godine to napravili. Uz ulaganje u II.OŠ i V.OŠ Varaždin će sigurno imati najbolje škole u ovom dijelu Europe- zaključio je Čehok.

sjever.hr

23.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.