Now Reading:
UPRAVLJANJE SPOROVIMA JE PREDUVJET USPJEŠNOSTI POSLOVANJA – Konferencija za poduzetnike „Brže i efikasnije do rješenja sporova“
Full Article 2 minutes read

UPRAVLJANJE SPOROVIMA JE PREDUVJET USPJEŠNOSTI POSLOVANJA – Konferencija za poduzetnike „Brže i efikasnije do rješenja sporova“

poduzetnici

Poduzetnici se gotovo svakodnevno susreću s raznim konfliktima koji im osim vremena, oduzimaju i novac, naročito kada eskaliraju do sudske parnice. Poduzetnici bi svoje vrijeme i novac prvenstveno trebali ulagati u vođenje i poboljšanje svog poslovanja, no rješavanje potencijalnih sukoba im oduzima previše vremena i resursa, a uz preopterećenost sudova velikim brojem sporova taj proces im se još više produžuje. Takvi neriješeni sporovi postaju breme u redovnom poslovanju, a narušeni poslovni i radni odnosi utječu na cjelokupno radno okruženje i poslovanje. Mogućnost mirenja kao izvansudskog načina rješavanja sukoba i sporova učinit će svako poslovanje i svaki poslovni spor upravljivim i predvidljivim. Mirenje, odnosno medijacija, dobrovoljan je i povjerljiv postupak posredovanja i potpomognutog pregovaranja između stranaka u sporu pod vodstvom i uz pomoć treće osobe – izmiritelja, s ciljem postizanja nagodbe u njihovom najboljem interesu.
Odvjetničko društvo Horvat & Zebec & Bajsić Bogović, u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje i Gradom Varaždinom, u četvrtak 26. rujna 2019. organizira konferenciju za poduzetnike – „Brže i efikasnije do rješenja sporova“.
„Pozivamo sve zainteresirane za razvoj vlastitih medijacijskih kompetencija, ali i općenito informiranje o samim postupcima i potencijalnim rezultatima medijacije i mirenja, da nam se pridruže na konferenciji. Registracija počinje u 13:30 sati u Palači Herzer, Franjevački trg 10, Varaždin. Konferencija je besplatna za sve sudionike ali je prijava za sudjelovanje obvezna i možete ju obaviti na internet stranici odvjetničkog društva.“ – poručuje svim poduzetnicima Kristina Bajsić Bogović, odvjetnica i izmiriteljica, te jedna od organizatora i predavača na ovoj konferenciji.
„Jeste li u sukobu s poslovnim partnerima, dobavljačima, klijentima ili radnicima? Vaši pregovori nisu uspjeli i spremate se za sudsku parnicu? Prije nego krenete u pravnu bitku svakako se upitajte želite li rješenje problema koje će osigurati nastavak suradnje s drugom stranom, te rješenje koje neće narušiti vašu poslovnu suradnju. Ukoliko je odgovor na ovo pitanje potvrdno – pridružite nam se na konferenciji za poduzetnike i poduzmite sve korake kako biste u budućnosti sukobe rješavali na brži i efikasniji način.“ – zaključuje Kristina Bajsić Bogović.

sjever.hr

22.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.