Now Reading:
Za vikend u jutro mraz, a tijekom dana sunce i svježe – slojevito se obucite!
Full Article 2 minutes read

Za vikend u jutro mraz, a tijekom dana sunce i svježe – slojevito se obucite!

Prevladavat će sunčano, ali i dalje razmjerno svježe. U noći i ujutro u unutrašnjosti je mjestimice moguća magla i slab mraz u nizinama. Vjetar uglavnom slab, na istoku poslijepodne i umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će umjerena, podno Velebita i jaka bura već prijepodne oslabjeti, a zatim mjestimice zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom od 1 do 6, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna od 19 do 24 °C, u gorju malo niža.

U nedjelju pretežno sunčano uz razmjerno svježe noći i jutra, te slab mraz u dolinama unutrašnjosti, a mjestimice može biti i kratkotrajne magle. U nedjelju postupni porast naoblake sa zapada, krajem dana uz malo kiše ili poneki pljusak na sjevernom Jadranu, a u cijeloj zemlji češća, ponegdje moguće i obilnija oborina izgledna je tijekom ponedjeljka i u noći na utorak. U drugom dijelu utorka prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu će u nedjelju zapuhati umjereno jugo koje će u ponedjeljak jačati na jako, a u unutrašnjosti će biti jugozapadnjaka. U utorak okretanje vjetra na prolazno umjerenu buru i sjeverozapadnjak na Jadranu te sjeverac na kopnu. Jutarnja temperatura od ponedjeljak u porastu, a dnevne se vrijednosti neće značajno mijenjati.

Biometeorološka prognoza

Pod utjecajem prostrane anticiklone biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Mnogi će se stoga osjećati dobro i neće imati poteškoće uzrokovane vremenom. Zbog razmjerno hladnog jutra potreban je oprez, na što posebno upozoravamo srčane i plućne bolesnike. Savjetujemo slojevito odijevanje.

sjever.hr

20.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.