Now Reading:
Tko želi biti novi “Chtef” Zagorski chef morat će znati savršeno pripremiti zagorskog purana, mlince i štrukle
Full Article 3 minutes read

Tko želi biti novi “Chtef” Zagorski chef morat će znati savršeno pripremiti zagorskog purana, mlince i štrukle

kuhar

Deveta po redu manifestacije pod nazivom „Chtef“ Zagorski chef, održat će se 29. listopada u Termama Jezerčica, u Donjoj Stubici. Njen cilj je promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja. Kao i protelih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih chefova.

-Da bismo od svih dobrih zagorskih kuharica i kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučili smo napraviti svojevrsnu predselekciju. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa su proizvdi koji su dobili Oznaku zemljopisnog podrijetla na EU nivou a to su zagorski puran i mlici te zagorski štrukli koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu a za koje također uskoro očekujemo potvrdu o dobivanju zemljopisnog pokrijekla na EU razini. Ovime smo jedina županija koja je zaštitila glavno jelo, prilog i desert. Ponosni na ovo postignuće a da sve ne ostane na papiru, pozivamo naše zagorske chefove da pokažu svoje umijeće u spravljanju ovih jela – stoji u pozivu iz Krapinsko-zagorske županije kojeg potpisuje župan Željko Kolar.

Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi spravljali a to su: zagorski puran s mlincima i štrukli. Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara, na temelju Vaše inovativnosti i tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio Vaše prijave.

Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 08. listopada 2019. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu: ana.pavic@kzz.hr. Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona 091 329 2120 i e-mail ana.pavic@kzz.hr. Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolazite, recept i opis odnosno koncept jela na navedenu temu – stoji u pozivu.

www.sjever.hr 21.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.