Now Reading:
“PALO 6 KG KOKAINA” – Jedna od najvećih zapljena droge na sjeveru Hrvatske! Drogu otkrila kujica Aba!
Full Article 3 minutes read

“PALO 6 KG KOKAINA” – Jedna od najvećih zapljena droge na sjeveru Hrvatske! Drogu otkrila kujica Aba!

Varaždinska policija zaplijenila je jednu od najvećih količinu droge od svog osnutka. Radi se o 6 kg kokaina koji je u četvrtak pronađen na graničnom prijelaz Cvetlin u vozilu koje je iz susjedne Slovenije stiglo u Hrvatsku. Kako je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare kazao Boris Divjak, voditelj odjela za obradu kriminaliteta u službi krim-policije PU varaždinske, kokain je pronađen u vozilu marke Audi Q7 njemačkih registarskih oznaka kojeg je vozio 49-godišnji hrvatski državljanin s područja Zagreba.

-Prilikom granične kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga Policijske uprave krapinsko-zagorske, kujica Aba, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila. Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici zapečatili su isto i od  Županijskog suda u Varaždinu zatražili izdavanje Naloga za pretragu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. Kaznenog zakona – pojasnio je Divjak te nastavio:

-Provedenom pretragom vozila, na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno u naslonu za ruke i u sustavu ventilacije, pronađeno je ukupno pet paketa, ispunjenih bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain, ukupne težine 6017,2 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain. Pronađena praškasta materija, osobno vozilo i drugi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti od 49-godišnjaka. On je zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisanih u članku 190. Kaznenog zakona, u petak, 20. rujna, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske – završio je Divjak.

Načelnik PU varaždinske, Predrag Benčić, podsjetio je da je ovo po drugi puta u ovoj godini da se ova policijska uprava može pohvaliti s još jednim velikim uspjehom i zapljenom droge na njenom području.

-Posebno ističem zadovoljstvo da kako prošla zapljena droge od pola tone marihuane pa tako i ova količina droge nije završila na ulici, među djecom, među mladima već je završila u rukama policije. Ova zapljena je još jedan dokaz predanog rada policijskih službenika PU varaždinske a sve u cilju podizanja stanja sigurnosti na viši nivo za sve žitelje Varaždinske županije – rekao je Benčić te dodao da je ovo jedna od najvećih zapljena na području PU varaždinske. Kazao je i kako policija ove godine ima 28 posto više otkrivenih slučajeva iz domene droga.

Na kraju Divjak je kazao kako policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela.

s.kalajdžija/sjever.hr 21.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.