Now Reading:
Odvožena tradicionalna “Gradska biciklijada” u povodu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti
Full Article 3 minutes read

Odvožena tradicionalna “Gradska biciklijada” u povodu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti

biciklijada koprivnica

Povodom Europskog tjedna mobilnosti koji se ove godine obilježava pod sloganom „Krećite se s nama“ danas je  održana tradicionalna biciklijada za sve zaposlenike Gradske uprave i Gradskih ustanova koji su željeli iskoristiti lijepo vrijeme za opuštanje i druženje na dva kotača. GKP Komunalac i ove godine je aktivno sudjelovao u organizaciji „Dana za dva kotača“.

„Komunalac se kao i svake godine uključuje u Europski tjedan mobilnosti tako da se već prvi dan uključio u Dan zaštite ozonskog omotača. Potom smo s djecom učili o odvajanju otpada i svemu onome što je potrebno da bi nam život na zemlji bio zdraviji. Nakon toga smo djecom prošli našom tržnicom i učili o zdravlju kroz prehranu, voću i povrću. Kroz bazene Cerine provodimo sve aktivnosti kontinuirano, a koje su vezane za zdravlje. Danas se kroz ovu biciklijadu uključujemo i u tjedan kretanja“,  rekla je članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat.

Svake godine na biciklijadi sudjeluje i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Naša tradicionalna biciklijada danas ima rutu od Gradske uprave do Društvenog doma u Reki. Ići ćemo po novoj spojnoj cesti Reka-Starigrad. Drago mi je da svake godine imamo lijepi odaziv i da ekipu iz Gradske uprave to veseli“, rekao je gradonačelnik Jakšić te najavio važnost sutrašnje Zelene čistke.

„Zelena čistka je postala tradicija u našem gradu. Drago mi je da postoji interes, da dobivamo puno prijedloga kamo da idemo sa Zelenom čistkom. Imamo i lijep odaziv sugrađanki i sugrađana. Ono što je važnije od samog okupljanja je da pošaljemo poruku da nije dobro stvarati divlje deponije, zagađivati okoliš i da nemamo drugu kuglu, osim ove zemaljske na kojoj živimo. Nadamo se da ćemo doprinijeti tome da se i dalje diže svijest o čuvanju okoliša i pravilnom razvrstavanju otpada“ , izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić te nakon toga zajedno sa 60-ak okupljenih biciklista krenuo na 8 kilometara dugačak put prema Reki. Napomenimo da je biciklijada imala humanitarni karakter. Donirana novčana sredstva od sudionika biciklijade idu Udruzi “Latice” za obnovu prostorija koje su dobili na korištenje od Grada Koprivnice u Kampusu.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 21.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.