Now Reading:
Zagrebačka županija: Za besplatne radne bilježnice 7,5 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Zagrebačka županija: Za besplatne radne bilježnice 7,5 milijuna kuna

škola

Među gradovima koji su, zahvaljujući dobroj suradnji sa županijom, osigurali značajne iznose i opremu za školarce ističu se gradovi Zagrebačke županije – Velika Gorica, Samobor, Zaprešić i Vrbovec. Zagrebačka županija osigurala je, naime, rekordni iznos od 7,5 milijuna kuna za radne bilježnice svim osnovnoškolcima, 300 kuna po učeniku, a gradovi su dodali ostatak kako bi maksimalno rasteretili roditelje.

Za školarce u Velikoj Gorici osigurano je tako, ukupno, 1,85 milijun kuna kojima pokrivaju troškove radnih bilježnica i pribora za tehnički, a Grad se uključio sa 300 tisuća kuna. Inače, Velika Gorica je među rekorderima ulaganja u obrazovanje za koje izdvajaju preko 60 % proračuna.

‘Našim roditeljima pomažemo i drago nam je što smo i ove školske godine našim osnovnoškolcima osigurali besplatne udžbenike i radne bilježnice u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Glavni cilj je poboljšanje standarda i kvalitete života velikogoričkih obitelji koji se postiže kroz značajna ulaganja Grada u kapitalne investicije u svim segmentima djelovanja’, ističe gradonačelnik Dražen Barišić.

Grad Samobor je, pak, besplatne udžbenike osigurao još u školskoj godini 2016./17., nakon čega su osigurali i udžbenike za izborne predmete. Ove su godine, u suradnji sa županijom, za školski pribor osigurali 1.050 milijun kuna.

‘Najveće je postignuće jednog gradonačelnika stvoriti okruženje u kojem su zadovoljni djeca i mladi, u kojem imaju najbolje moguće uvjete za razvoj i priliku za obrazovanje u skladu sa svojim potrebama. Osluškujemo potrebe roditelja i učenika, a pokazali smo to uvođenjem besplatnih udžbenika još u školskoj godini 2016./2017., nakon čega smo osigurali sredstva i za udžbenike za izborne predmete. U sklopu projekta Vjetar u leđa, sufinanciranog sredstvima EU, povećan je broj pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju, a ulaganjem u objekte i infrastrukturu dodatno će se poboljšati uvjeti za adekvatno obrazovanje u našem gradu. I trenutno se radi na povećanju kapaciteta za osnovnoškolsko obrazovanje u OŠ Samobor, a svakako je u planu i daljnja nadogradnja objekata. Rezultati naših učenika pokazuju kako smo na dobrom putu’, ističe gradonačelnik Krešo Beljak.

Zajedno sa županijom, Grad Zaprešić osigurao je 1.090 .000 kuna za radne bilježnice za sve predmete i radni materijal za tehnički.

‘Zanimljiv je podatak da je Zaprešić najobrazovaniji grad Zagrebačke županije, a statistika pokazuje da ima najviše građana sa završenom višom školom i fakultetom. Tome svakako pridonosi kvalitetan odgojno-obrazovni sustav, a ulaganje u mlade i poboljšanje uvjeta obrazovanja u svakom smislu trajna nam je odrednica jer je smatramo temeljem ukupnog napretka’, komentira gradonačelnik Željko Turk.

www.sjever.hr/Gradonačelnik.hr 20.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.