Now Reading:
Otvorena tržnica Dubec u Zagrebu – Modni centar Dubec
Full Article 3 minutes read

Otvorena tržnica Dubec u Zagrebu – Modni centar Dubec

trznica Dubec

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je tržnicu Dubec, odnosno Modni centar Dubec u okviru Tržnice u čiju se izgradnju krenulo kako bi se našlo trajno rješenje za prodavače tekstila s okretišta Borongaj. Otvorenje je popratila modna revija proizvoda koji se nude u Modnom centru.

Na šest tisuća kvadrata nalaze se 52 modula – kućice, a središnji prostor uređen je kao trg kako bi se prostor mogao koristiti i nakon predviđenog rada Tržnice. Vrijednost projekta iznosi oko 12 milijuna kuna bez PDV-a.

Tržnicu Dubec financirali su Grad Zagreb s 2/3 sredstava i Zagrebački holding – podružnica Tržnice Zagreb s 1/3 sredstava, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Danas ovdje otvaramo tzv. Modni centar u okviru kojeg su u 37 kućica našla svoje mjesto 22 obrta s Borongaja, a uskoro ćemo ovdje u preostalim kućicama imati i prehrambene proizvode.

Gradonačelnik je obrtnicima zaželio uspješan rad u novim prostorima u kojima imaju puno bolje uvjete za rad nego na Borongaju te zahvalio svima koji su doprinijeli da se ovaj projekt realizira.

Predstavnica zakupaca Sanja Glasnović zahvalila je gradonačelniku, bez kojega, kako je istaknula, ovoga ne bi bilo. Naglasila je, također, da im se kroz ovaj projekt otvorila mogućnost boljeg poslovanja. Imamo stare klijente, a dolaze nam i novi pa se nadamo da je ovo samo početak.

Grad Zagreb je od samog početka bio trgovačko središte. Izgradnjom ovog objekta mi smo taj način trgovine obnovili, rekao je voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga – Tržnice Zagreb Stanko Gačić, napomenuvši da tržnica Dubec puno znači za građane ovog dijela grada. Na Tržnici ćemo otvoriti i Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga u kojem će građani moći plaćati račune.
 

U okviru svečanosti zakupci su predali 4.000,00 kuna ravnateljici Caritasove kuće Emanus koja se nalazi u blizini tržnice Dubec, a koje su skupili kroz humanitarnu akciju. Novac su namijenili za 15-ero školaraca koji su korisnici Caritasove kuće. Gradonačelnik Bandić je prilikom predaje prikupljenih sredstava rekao da će Grad Zagreba i Zagrebački holding priložiti po 5.500,00 kuna, tako da se iznos zaokruži na 15.000,00 kuna.

www.sjever.hr/zagreb.hr 20.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.