Now Reading:
Bandić otvorio ne “100% Zagorsko” nego “1000% Zagorsko”
Full Article 3 minutes read

Bandić otvorio ne “100% Zagorsko” nego “1000% Zagorsko”

U petak je u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, otvorena 10. jubilarna manifestacija “100% Zagorsko” na kojoj stotinjak izlagača iz Krapinsko-zagorske županije predstavlja svoje poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Kao što je na samom otvorenju rekao župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, Zagorje posjetiteljima nudi najbolje od najboljeg.

Kolar je na otvorenju kazao da je Zagorje biser kontinentalnog turizma i da ima ljude širokog srca. Dodao je kako su ljudi naučeni živjeti od svog rada i ne bježati pred izazovima. Sam sajam posjetiteljima će pokazati najbolje od najboljeg što ima u Zagorju. Zahvalio se gradonačelniku Milanu Bandiću na velikoj podršci u ovom projektu ali i u svim drugim projektima koje grad Zagreb i Krapinsko-zagorska županija provode zajedno u interesu boljitka svih građana.

Predsjednica Skupštine KZŽ, Vlasta Hubicki, podsjetila je da je ovo deseti puta da je ova manifestacija u Zagrebu ali i na činjenicu da veliki broj Zagoraca živi i radi u Zagrebu. Osim na manifestaciju Hubicki je pozvala sve da dođu u Zagorje da uživaju u gastronomiji, dobroj kapljici, toplicama i da obiđu brojne dvorce.

Mario Antonić, u ime ministra gospodarstva, pozdravio je sve posjetitelje i izlagače ističući da i ova manifestacija pokazuje da je neraskidiva veza Zagorja i Zagreba i da će tako biti i ubuduće. Naglasio je da će nova pruga, koja će se dovršiti idućih godina, ali i nove prometnice, još bolje povezati Zagorje i Zagreb. Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončič kazao je da je Zagorcima uvijek lijepo doći u Zagreb.

Na kraju zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i otvorio manifestaciju, kazao je da “ljubav” između Zagorja i Zagreba traje jako dugo. Za Zagorje je rekao da ima ljepše brege od švicarskih i da nema Zagorja ne bi bilo ni “kaja” ni Zagreba. Dodao je da Zagorje ima i najbolju gastronomiju, kulturnu baštinu i najbolju turističku ponudu. Otvarajući manifestaciju kazao je da ne otvara manifestaciju “100% Zagorsko” već “1000% Zagorsko”.

Tijekom dva dana održavanja manifestacije na središnjem zagrebačkom trgu posjetitelje očekuje bogat kulturno – glazbeni program sa tristotinjak izvođača i animatora.

s.kalajdžija/sjever.hr 20.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.