Now Reading:
PODGORA KRAPINSKA I STRAHINJE – Utrka VI. krapinski ringišpil
Full Article 2 minutes read

PODGORA KRAPINSKA I STRAHINJE – Utrka VI. krapinski ringišpil

krapinski ringišpil

U Podgori Krapinskoj, 14. rujna po 6. put je održana utrka Krapinski ringišpil.

U Tjednu kajkavske kulture, a u sklopu dana sporta, moglo se izabrati natjecanje na čak sedam različitih dionica. Djeca su se natjecala na dionicama od 100, 300 i 500 metara ovisno o uzrastu, a odrasli su mogli odabrati između dionica na 2,5 km (1. krug), 5 km (2 kruga), 10 km (4 kruga) i 20 km (8 krugova). Prva dionica startala je u ŠRC Podgora u 9.00 sati i to ona najduža na 20 km. Ostale dionice startale su u određenom vremenskom razmaku nakon dionice na 20 km.

Prije samog označavanja starta okupljene natjecateljice i natjecatelje pozdravio je u ime Gradonačelnika i Grada Krapine dogradonačelnik Branko Varjačić.

Na dionici od 2,5 km u ženskoj konkurenciji pobijedila je Tena Sakar Vukić iz Ak Sljeme, a u muškoj konkurenciji pobjeda za Dinka Solića iz Ak Varaždin. Na dionici od 5 km pobijedili su Petra Jakopović i Nikola Štefanić oboje iz Tk Maraton Krapina. Na 10 km slavili su Lana Ljuma Skupnjak iz Tk Maraton Krapina i Luka Radetić predstavnik Ak Varaždin. Na 20 km pobjede su ostvarili Natalija Mašera (ind) i Ivan Čorba iz Tk Marathon95 .

www.sjever.hr/krapina.hr 17.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.