Now Reading:
MOŽE LI BOLJE? Pjesma, ples, štrukli i razdragani posjetitelji – Nikad veselije u atriju varaždinske Županijske palače
Full Article 3 minutes read

MOŽE LI BOLJE? Pjesma, ples, štrukli i razdragani posjetitelji – Nikad veselije u atriju varaždinske Županijske palače

Kad na jednom mjestu, u ovom slučaju u atriju varaždinske Županijske palače, naiđete na pjesmu, ples, odlične slastice i atmosferu kakva je danas bila, na trenutak zaboravite na posao i prepustite se uživanciji!

Folklorna društva iz Hrvatske i svijeta koja sudjeluju na ovogodišnjoj FolkoFoniji predstavljala su se jedno za drugim, a odlični štrukli prodavali „sve u 16”, stoga ni ne čude nasmijana, zadovoljna lica onih koji su organizirali ovo, jedno u nizu događanja u kojima možemo uživati tijekom Dana Varaždinske županije.

-Jako smo veseli da su nam ovogodišnji Dani županije nikad bolji, nikad raznovrsniji i kvalitetniji program, ali nikad ni više ljudi koji sudjeluju u ovoj manifestaciji, odnosno onih koji su došli uživati u svim tim programima – izjavila je žiupanova savjetnica Natalija Martinčević, predsjedavajuća županijskom Turističkom zajednicom.

-Danas smo povezali dvije priče – Varaždinsku štruklijadu i nastupe naših folklornih ansambala, odnosno njihov mimohod. Imali smo priliku vidjeti naše i strane KUD-ove, a posebno su oduševili Makedonci i Poljaci. Sve to uz miris finih domaćih štrukli. Ovo je prva Varaždinska štruklijada, a naš je cilj promovirati, brendirati sve naše domaće proizvode, naše proizvođače i na tome jako puno radimo u protekle dvije godine. Uz zelje, varaždinski klipič i bučino ulje, na red su došli i štrukli. U suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom idemo na zaštitu europske izvornosti ovog fantastičnog jela, a da bi ga još bolje promovirali, odlučili smo pokrenuti ovaj pilot-projekt. Već sad možemo reći da je uspio i da nastavljamo s ovom manifestacijom – rekla je Martinčević.

A prefine štrukle na prvom Varaždinskoj štruklijadi ponudili su članovi šest udruga i tri domaća restorana.

-Bezbroj je vrsta štrukli, zaista! Oduševljena sam, a oduševljeni su i brojni građani koji štrukle danas degustiraju i kupuju. Svi su odlični, ali izdvojila bih ono što sam prvi put probala, a to su kuhani štrukli s vrganjima, nešto prefino. Za one koji vole slatko imaju štrukli s borovnicom, jabukama, šumskim voćem i, naravno, puno njih s bučom – izjavila je Natalija Martinčević te najavila da će se ova manifestacija sljedeće godine ipak morati održati na drugom prostoru:
-Naš je atrij postao premali za sve ovo što mi radimo i morat ćemo izaći ispred Županijske palače, napraviti ovu manifestaciju na puno većem prostoru.

Bilo je super, možda malo premalo štrukli, budući da se organizatori nisu nadali ovakvom interesu građana, ali vjerujemo da dogodine nitko od onih koji uživaju u ovoj slastici neće ostati praznih ruku!

A.Kučić/Sjever.hr

14.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.