Now Reading:
Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije najavljuje Okrugli stol sa temom “U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businesssu”
Full Article 3 minutes read

Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije najavljuje Okrugli stol sa temom “U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businesssu”

žene i poduzetništvo

Aktivnosti Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije se nastavljaju, stoga ste sve pozvane na Okrugli stol sa temom “U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businesssu”. 

U organizaciji Poduzetničkog kluba žena Kzž, a u suradnji sa Organizacijskim odborom Zagorskog gospodarskog zbora, Okrugli stol održat će se u petak, 13.rujna 2019. godine u vremenu od 14 do 15,30 sati sati u prostorijama HGK Županijske komore Krapina, Trg Ljudevita Gaja 5 (dvorana za sastanke u potkrovlju). U aktivnom dijelu Okruglog stola sudjelovat će: Sanja Pleško,  Karmen Kroflin,   Katarina Čaržavec, Maja Lovrečić, Lina Presečki, Snježana Leljak, predstavnica MPI Vrelec iz Slovenije (Business incubator Vrelec iz Rogaške Slatine) te predstavnice-poduzetnice iz Varaždinske županije.

Na okruglom stolu sudjelovati će  i Ivana Radić, predsjednica udruge Međunarodne mreže poslovnih žena i Mijo Kovačević stručni suradnik u Sektoru za međunarodne poslove HGK koji će svim sudionicama  predstaviti projekt „Mala škola poduzetništva za žene“ koji provode Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža Hrvatske i  Međunarodna mreža poslovnih žena.

U Hrvatskoj je situacija sa ženskim poduzetništvom nešto bolja nego u regiji jugoistočne Europe, ali je to još loše jer žene i dalje nemaju dovoljnu potporu niti od institucija niti od obitelji, a za što je potrebna promjena svijesti u društvu, stoga su ovakve aktivnosti i edukacije  nužno potrebne, kako bi se svijest u društvu mijenjala. Ako smo umrežene možemo sve, zajedno moramo raditi na podizanju „svijesti o ženskom poduzetništvu“. Svakako treba poticati žene da izađu u javnost i ispričaju svoju priču te da na taj način radimo značajne promjene u društvu i u svijetu žena poduzetništva.

Cilj svih aktivnosti Poduzetničkog kluba žena Kzž je upravo to, jer u redu je biti žena i biti ambiciozna.

„Uključivanje u poslovne poduhvate nama  može biti i teže nego muškarcima,  ne samo zbog slabe potpore okoline, nego i što se često borimo i s vlastitim predrasudama, kao i  s predrasudama konzervativne okoline. Stoga svijest o ženskom poduzetništvu treba stalno poticati i jačati, jer su bitan faktor gospodarskog rasta. Žene i u situacijama kada se čini da nema izlaza one ga nađu, a kada to primjene u poslu može biti vrlo uspješno”, napominje Snježana Leljak, inicijatorica osnivanja Poduzetničkog kluba žena Kzž.

Umrežavanje žena jedan je od načina za uspješan razvoj poduzetničke klime jer jedino umrežene žene  mogu pomagati jedna drugoj, promovirati, međusobno se informirati i educirati, a samim time mijenjati percepciju u društvu  kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

www.sjever.hr/slkomunikacije.hr 10.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.