Now Reading:
Međimurje ima najmlađeg svjetskog prvaka u povijesti sportskog ribolova
Full Article 3 minutes read

Međimurje ima najmlađeg svjetskog prvaka u povijesti sportskog ribolova

posavec i alan perko

Samozatajni Alan Perko, osvajač zlatne medalje na 66. Svjetskom ribolovnom prvenstvu održanom u Novom Sadu ujedno je i najmlađi seniorski svjetski prvak. Od 173 natjecatelja iz 32 ekipe, naš Alan je u dva dana natjecanja osvojio prvo mjesto. „Još uvijek nisam sredio dojmove, ali velika je čast biti najmlađi u povijesti i prvi hrvatski osvajač zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu. Zahvaljujem treneru i svima koji me kontinuirano podržavaju.“, istaknuo je Alan Perko.

Župan Međimurske županije Matija Posavec priredio je prijem za Alana i njegov stručni stožer u kojemu je trener Damir Škorić, predstavnik ŠRD TSH Čakovec Miljenko Perko te tajnik Saveza sportskih športskih ribolovnih društava Međimurske županije Darko Oreški.

Trener Škorić istaknuo je kako je ovo izvrstan rezultat za Alana, Međimurje i za Hrvatsku, s obzirom da Alanovo vrijeme tek dolazi. „Sportski ribolov nije još dovoljno priznat u Hrvatskoj, a rezultat koji je Alan kao amater postigao je čudo. Želja nam je da se u sljedećih 10 godina i hrvatska reprezentacija pozicionira kao top 3 reprezentacije u Svijetu.“

„U protekla 4 svjetska prvenstva u ribolovu održana u Međimurskoj županiji hrvatski reprezentativci ostvarili su dobre rezultate. Hrvatski savez ima 3800 registriranih ribolovaca, a u Međimurskoj županiji imamo registriranih 300 natjecatelja koji su uvijek u samom vrhu. Imamo vrhunske staze, mnogo ulažemo u mlade, a upravo rezultat poput Alanovog je potvrda da se sportski ribolov polako pozicionira kao jedan od masovnijih u Hrvatskoj.“, rekao je Darko Oreški, tajnik Saveza.

Župan Matija Posavec, pohvalio je Alana Perka i stručni stožer i zahvalio im na promociji Međimurja, a Alanu obećao potporu te poželio puni uspjeha na slijedećim natjecanjima. „Činjenica da jedno malo Međimurje ima svjetskog prvaka u lovu udicom na plovak čini me iznimno sretnim i ponosnim, ali i zahvalnim što u našem kraju ima talentiranih ljudi koji na najbolji mogući način promoviraju svoju sredinu i državu. Zlatno odličje neka Alanu bude nagrada za sav trud i odricanje koji su neizostavni pratitelji svakog sportaša, ali i motivator za izazove koji predstoje.“

Alan Perko prije ovoga Svjetskog prvenstva nalazio se na 30. mjestu u ukupnom poretku, a osvojivši zlatnu medalju plasirao se u top 20 svjetskih ribolovaca.

www.sjever.hr 13.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.