Now Reading:
Hommage Nenadu Brixyju u Varaždinskim Toplicama: stripovi, mjuza s vinilki, đuksica, Zagorsko pivo…
Full Article 2 minutes read

Hommage Nenadu Brixyju u Varaždinskim Toplicama: stripovi, mjuza s vinilki, đuksica, Zagorsko pivo…

Turistička zajednica grada Varaždinske Toplice u suradnji s HAZU – Zavodom za znanstveni rad Varaždin i Trash Film Festivalom, odnosno udrugom Trash, organizira Hommage Nenadu Brixyju u povodu 95. obljetnice rođenja ovog genijalnog komediografa, pisca, urednika, rođenog Topličanca te 50 godina tiska crtanog romana Alan Ford koji je upravo zahvaljujući Brixyjevim prijevodima stekao kultni status na cijelom području bivše države, a taj status ima i dan danas.

Druženje će se održati sutra u atriju Starog grada u Varaždinskim Toplicama, s početkom u 17 sati, kada će početi skup na kojem će govoriti prof.dr.sc. Tomislav Pletenac, Davor Brixy i Lazar Đasmić, a moderatori će biti dr.sc. Vladimir Huzjan i Slobodan Runjak.

Od 19 sati moći ćete uživati uz „mjuzu s vinilki”, a nastupit će Laci Vastag aka DJ Šnudl Dudl iz varaždinskog dj dvojca Fankotoner. Očekuje vas đuskica uz funk soul groove!
Posjetitelji će se u Ulici nad zidom moći zabaviti i uz retro igrice na retro konzolama za klince i vječne klince: Super Mario, Tetris, Starwars, Zelda, Streetfighter.

Osim navedenog, održat će se i Sajam stripova i gramofonskih ploča, a posjetitelji će se moći osvježiti uz Zagorsko pivo.
Ulaz će biti slobodan.

A.Kučić/Sjever.hr

13.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.