Now Reading:
FOTO Plenković posjetio Hrvatsko zagorje i ostao oduševljen radišnošću Zagoraca
Full Article 2 minutes read

FOTO Plenković posjetio Hrvatsko zagorje i ostao oduševljen radišnošću Zagoraca

U petak je premijer Andrej Plenković posjetio Donju Stubicu, točnije novo sjedište hrvatske farmaceutske tvrtke Salvus koja je ujedno i najveća privatna investiciju u Hrvatskom zagorju vrijedna više od 50 milijuna kuna. Izgradnja prostora sufinancirana je sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Plenković je kazao kako mu je drago biti danas u Donjoj Stubici zbog jedne kompanije koja je započela kao štand u Mariji Bistrici a razvila se do kompanije koja zapošljava više od 230 ljudi i koja posluje ne samo u Hrvatskoj nego i u nekoliko država JI Europe. Plenković je pohvalio i daljnje planove tvrtke, ne samo za širenje zastupstva, nego i ulaganja u istraživanje.

-Drago mi je da smo kao Vlada mogli pomoći razvoju ove kompanije koja je krenula s dva zaposlena, a danas i u Hrvatskoj i u susjednim zemljama zapošljava više od 230 ljudi- kazao je Plenković i čestitao na sjajnoj investiciji u Hrvatskom zagorju.

Nakon Donje Stubice, premijer je posjetio Sveti Križ Začretje gdje je obišao gradilište na cesti Zabok-Krapina, a radi se o otvorenju radova vrijednih 60 milijuna kuna.

-U pratnji premijera danas smo ovdje na otvorenju radova jedne od dionica ceste Zabok-Krapina, druge dionice ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna. Za dvije godine ćemo doći i završiti drugu fazu, ostaje nam još par km do Krapine, to se projektira tako da evo, drago mi je da radovi idu – kazao je mimistar mora, prometa i infrastrukture Butković i naglasio kako je dionica vrijedna 144 milijuna kuna.

-Obnova ceste prema Konjščini je završena i provodi se trenutno ovdje najveći željeznički projekt u ovoj županiji rekostrukcija pruge Zaprešić-Zabok koji se financira iz EU fondova tako da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi zaista velike projekte ovdje – zaključio je Butković.

Nakon Donje Stubice i Svetog Križa Začretje Plenković se u Krapini susreo s članovima stranke na sastanku Županijskog odbora HDZ-a nakon čega je obišao Zagorski gospodarski zbor, jednu od najvećih manifestacija te vrste u Hrvatskoj.

Kazao je kako redovito ovdje dolazi i kako je oduševljen sa sjajnom energijom i velikim poštovanjem prema našoj kulturi i kulturi Hrvatskog zagorja.

sjever.hr

13.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.