Now Reading:
Što i kako sa dijelom Područne škole u Velikom Pogancu koji se ne koristi?
Full Article 2 minutes read

Što i kako sa dijelom Područne škole u Velikom Pogancu koji se ne koristi?

kc županija

U srijedu su u prostorijama Županijske uprave zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek održali su sastanak s ravnateljem Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja Krunoslavom Belajem te predsjednikom Vijeća Srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Jovom Manojlovićem. Tema sastanka bila je Područna škola Veliki Poganac odnosno obnova dijela učionica koje se trenutno ne koriste.

Vijeće srpske nacionalne manjine predložilo je da se spomenute prostorije obnove u svrhu korištenja lokalne zajednice, a zamjenik Ljubić je goste izvijestio kako je Županija prošle godine izradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju Područne škole Veliki Poganac te kako se prije obnove prostorija očekuje prijava na natječaj za energetsku obnovu.

„Prošle smo godine izvodili radove na postavljanju centralnog grijanja u Područnoj školi Veliki Poganac, a troškove vrijedne gotovo 400 tisuća kuna podmirili smo u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem koje je doniralo pola iznosa. Nastavljamo s brigom o školskim objektima pri čemu je prioritet energetska obnova nakon čega će se uređivati prostorije koje škola ne koristi“, kazao je zamjenik Ljubić.

Na sastanku je naglašena i dobra suradnja Županije, škole i Vijeća, a sudionici su se složili kako je svima u prvom planu povećanje materijalnih uvjeta na korist učenika i učitelja.

www.sjever.hr/kckzz 12.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.