Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija podržala akciju obnove i opremanja školskih prostorija u Osnovnoj školi „Fran Koncelak“ Drnje
Full Article 4 minutes read

Koprivničko-križevačka županija podržala akciju obnove i opremanja školskih prostorija u Osnovnoj školi „Fran Koncelak“ Drnje

stem kckzz

U Osnovnoj školi „Fran Koncelak“ Drnje u utorak 10. rujna održana je akcija „Narančastog dana“, tradicionalne volonterske i društveno odgovorne inicijative kompanije GlaxoSmithKline d.o.o., kojom je škola dobila 50 tisuća kuna donacije za obnovu školskih prostorija. Akciju je podržala i Koprivničko-križevačka županija u čije ime je susretu s učenicima, učiteljima i volonterima prisustvovao zamjenik župana  Ratimir Ljubić.

Akciji su uz domaćine, ravnatelja škole Ivana Pikivaču i načelnika Općine Drnje Petra Dombaja, prisustvovali i partneri kampanje iz Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije Peter Clements, zamjenik veleposlanika, Nj. E. g. Andrewa Dalgleisha, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, Slaven Šuker iz GlaxoSmithKline te četrdesetak zaposlenika kompanije koji su tijekom dana radili na obnovi školskih prostorija.

Prisutnima se uvodno obratio ravnatelj škole Pikivača koji je zahvalio na donaciji te naglasio kako je škola i putem ovog projekta pokazala kao praktično razmišlja o nacionalnoj inicijativi „Škola za život“, a s time se složio i predstavnik kompanije Slaven Šuker koji je kazao kako je osnovna škola u Drnju odabrana jer je prepoznata kao mjesto razvoja sljedećih generacija stručnjaka iz STEM područja. S riječima podrške i zahvale sudionicima su se obratili i ravnatelj Martić te načelnik Dombaj, dok je zamjenik Ljubić zahvalio svim sudionicima projekta istaknuvši važnost ulaganja u obrazovanje što Koprivnička-križevačka županija brojnim investicijama i programima svakodnevno pokazuje.

„ Hvala svima koji su omogućili da se ovaj projekt realizira čime će se poboljšati materijalni uvjeti u školi. Hvala i na donaciji koja je izdašna, no smatram kako je od nje važnija činjenica da se akciji odazvao tako velik broj zaposlenika te što ste svojim primjerom pokazali djeci da se radom i volontiranjem mogu učiniti velike stvari. Nadam se da ćemo se vidjeti opet, vrata Županije su uvijek otvorena kako za posjete tako i za nove projekte,, poručio je okupljenima zamjenik Ljubić zahvalivši sponzorima koji su donacijom pokazali predanost društvenom angažmanu.

Na kraju se okupljenima obratio i zamjenik britanskog veleposlanika u Hrvatskoj  Peter Clements koji je kazao kako projekt na više razina simbolizira veze Velike Britanije i Hrvatske.

„I Britanija i Hrvatska poznate su po inovacijama, a znanost I STEM vještine područja su u koja je Britanija uvijek spremna ulagati i promovirati. Stoga ovdje podržavamo gospodarsko partnerstvo Britanije I Hrvatske, ali i veze među ljudima naših dviju zemalja, s posebnim fokusom na mladim ljudima ”naglasio je zamjenik veleposlanika Clements izrazivši zadovoljstvo što može sudjelovati u projektu.

Zamjenik Ljubić u razgovoru s zamjenikom Clementsom naglasio je gospodarske potencijale naše županije te pozvao britansko veleposlanstvo u posjet Koprivničko-križevačkoj županiji.

Nakon uvodnih govora, volonteri i djelatnici škole su krenuli u akciju obnove 11 školskih prostorija, učenici su na radionicama slušali o važnosti tolerancije, a znanstvenice s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku zajedno su sa stručnim zaposlenicima kompanije djeci kroz STEM radionicu predstavile ljepotu kemije.

www.sjever.hr/kckzz.hr 11.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.