Now Reading:
Memorijal Dragutin Cenko okupio petnaestak udruga na lovačkom druženju
Full Article 2 minutes read

Memorijal Dragutin Cenko okupio petnaestak udruga na lovačkom druženju

turnir cenko

Članovi Lovačkog društva „Patka“ Donji Vidovec/Sveta Marija proteklog su vikenda organizirali tradicionalni Memorijal Dragutin Cenko kojim održavaju sjećanje na poginulog člana Društva i prijatelja, lovca Dragutina Cenka iz Donjeg Vidovca.

Petnaestak udruga s područja općina Donji Vidovec i Sveta Marija okupilo se kod Lovačkog doma LD „Patke“ gdje je održalo druženje uz natjecanja kroz nekoliko disciplina i neizostavni lovački bograč. Sudionici natjecanja pokazali su svoje vještine u gađanju zračnom puškom, praćkom, gađanju glinenih golubova i revijalnom gađanju, a najspretniji su bili članovi TK „Sveta Marija“, Moto-nautičkog kluba „Vidovski zlatari“ i DVD-a Donji Mihaljevec. Dvanaesta je ovo godina za redom kako se održava Memorijal, no sigurno nije posljednja, kako je naglasio predsjednik LD „Patka“ Josip Mihalac.

Održavanje memorijala svojim dolaskom podržao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, kao i načelnici općina Donji Vidovec i Sveta Marija, Josip Matulin i Đurđica Slamek. „Dragutin Crnko bio je vrlo aktivan član nekoliko donjovidovskih udruga, ali i aktivan član političkog života svoje zajednice gdje je bio član nekadašnje mjesne zajednice, a kasnije član Općinskog poglavarstva Donjeg Vidovca. Tragično je poginuo na radnoj akciji svog lovačkog društva, a njegovi lovci čuvaju uspomenu na njega organiziranjem druženja i natjecanja udruga s područja Donjeg Mihaljevca, Donjeg Vidovca i Svete Marije.“, istaknuo je zamjenik Grivec te dodao da su ovakva druženja događaji na koje bi Dragutin bio ponosan.

www.medjimurska-zupanija.hr 11.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.