Now Reading:
KONTROVERZNO ILI? Što kažete na primjenu psećih odgojnih metoda nad djetetom?
Full Article 2 minutes read

KONTROVERZNO ILI? Što kažete na primjenu psećih odgojnih metoda nad djetetom?

pas-beba

Televizijski Channel 4 tek je počeo emitirati show “Train Your Baby Like a Dog”, a već je izazvao kontroverze jer jedna od tehnika je tehnika nagrađivanja i uključuje “kliker trening”, što je metoda pozitivnog treninga koja se koristi na psima, prenosi miss7mama.24sata.hr

Roditelji koriste puno kontroverznih metoda odgoja, ali jedna je trenutno u središtu burne rasprave i to zahvaljujući Train Your Baby Like Dog, novoj emisiji koja se ovog emitirala na Kanalu 4 u Velikoj Britaniji.

Pretpostavka emisije je jednostavna. Trenerica pasa i biheviorist Jo-Rosie Haffenden vjeruje da bi roditelji trebali primijeniti tehnike nagrađivanja pasa na svojoj djeci kako bi ih natjerali da se ponašaju onako kako žele. Na primjer, jedna metoda uključuje “kliker trening”, što je metoda pozitivnog treninga koja se koristi na psima, prema američkom kinološkom klubu. Klik ili zvižduk kaže psu da je ono što rade u trenutku kad čuju klik ili zvižduk, ispravno i da će zaslužiti nagradu. U pilot emisiji Haffenden testira svoju metodu s djetetom s problemima spavanja i trogodišnjakom sklonom tantrumu.

Nepotrebno je reći da je ova serija izazvala bijes kod roditelja. Više od 25.000 ljudi potpisalo je peticiju da ovaj show prestane s emitiranjem, jer djeci, koja nisu tražila da se nađu pred kamerama, ukida svako dostojanstvo. Dr. Nick Waggett koji se bavi dječjom psihologijom za HuffPost je izjavio da se također ne slaže s ovom metodom. “Sama ideja da roditelji treniraju ili tretiraju dijete poput psa je vrlo uznemirujuća. To je nehumano prema djeci i može im itekako naštetiti te imati ozbiljne posljedice”, pojašnjava dr. Waggett.

www.sjever.hr/miss7.24sata.hr 11.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.