Now Reading:
I dalje ugodno vrijeme
Full Article 2 minutes read

I dalje ugodno vrijeme

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. U Dalmaciji, osobito na krajnjem jugu, uz promjenjivu naoblaku lokalno može pasti malo kiše ili pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka, a danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 22 do 26, a duž obale i na otocima od 26 do 30 °C.
Biometeorološke prilike će uglavnom biti povoljne. Nakon svježeg i ponegdje u unutrašnjosti zemlje maglovitog jutra, danju će uz postupni porast temperature biti ugodno. Potrebno je prilagoditi odjeću. Ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom.
Sutra djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će pasti malo kiše, većinom u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom. Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na moru od 17 do 22, a najviša dnevna između 25 i 30 °C, u gorju malo niža.
Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. U prijepodnevnim satima, na krajnjem istoku i jugu zemlje, moguće su manje tegobe kod vrlo osjetljivih meteoropata. U drugom dijelu dana tegobe će slabiti i u cijeloj zemlji ne bi trebalo biti poteškoća uzrokovanih vremenom.
Od petka sunčanije. Ujutro je na kopnu mjestimice moguća magla. Na Jadranu će noću i ujutro ponegdje puhati umjerena bura, danju sjeverozapadnjak prema otvorenom moru, a uz obalu i jugozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

n.kalajdžija / sjever.hr

11.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.