Now Reading:
Razapeli varaždinsku čelnicu sindikata učitelja jer je krivo u emisiji HRT-a napisala ‘č’ i ‘ć’
Full Article 3 minutes read

Razapeli varaždinsku čelnicu sindikata učitelja jer je krivo u emisiji HRT-a napisala ‘č’ i ‘ć’

Šprem

Iako je prvi dan škole bio odlična prigoda da se u javnosti čuje glas učitelja koji su nedavnim štrajkom upozorili na njihov loš položaj u društvu, jedan mali gaf mogao je pokazati i dublje razloge zašto je tome tako, piše jutarnji.hr.
Naime, nakon što je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem u ponedjeljak navečer gostujući u emisiji HRT-a „Ima li što novo?“ na ploči kredom dva puta napisala „prosjećna“ umjesto „prosječna“ plaća, fotografija s tom pločom ubrzo se pojavila na Facebook stranicama sindikata Preporod, Školske zbornice i Nastavnici organizirano, uz puno negativnih komentara.
U utorak su brojni portali preuzeli njihove objave, nakon čega je pokrenuta prava lavina posprdnih komentara čitatelja.
Ovu diplomiranu učiteljicu razredne nastave koja u VI. osnovnoj školi Varaždin radi 14 godina nazvali su u pokušaju da doznaju kako joj se dogodio gaf i kakve su reakcije na medijske napise stigle do nje.
– Vidjeli ste i sami kakve su reakcije nedobronamjernih ljudi koji su jedva dočekali omalovažiti me, a osobito se to odnosi na sindikat Preporod koji je to prvi objavio na svojoj Facebook stranici. Dogodio se gaf i bilo koji razlog koji bih spomenula zazvučao bi kao opravdanje, a nemam se namjeru ispričavati nikome. Paralelno smo na ploči pisale ministrica Divjak i ja, bila sam umorna i fokusirana na to kako da ne pogriješim u pisanju brojki, a nisam ponijela ni naočale. Za mene je tada najvažnije bilo upozoriti na poantu onoga što brojke o plaći učitelja govore o njihovu statusu, kolika je njihova potplaćenost i potlačenost – rekla im je Šprem.
Dodala je kako je „zanimljivo da nitko ne spominje kako je pogrešno napisana riječ ‘prosjećno’ tijekom emisije na televiziji ubrzo poslije u emisiji i ispravljena“.
– Očito da se kod nas riječ poslije ne računa, ali nema veze. Ne uzrujavam se i danas sam posebno sretna kad vidim sandučić pun potpore mojih prijatelja i suradnika koje cijenim. Ako će se zbog moje greške više pisati o problemima učitelja, radit ću greške svaki dan – rekla im je.
– Kao učiteljica stalno predajem kako ‘k’ prelazi u ‘č’. Ali već pet i pol godina nisam pisala na ploči pa je to možda jedan od razloga za grešku ili griješku, ha-ha. Kako to da ne pišem na ploči? Pa nisam u sustavu, a kao predsjednica sindikata radim na pametnom laptopu. A ovi iz Preporoda nek’ se i dalje naslađuju jer to što oni rade na Facebook stranici sustavni je prikaz rada jednog sindikata. Znate li vi da oni meni na svom profilu crtaju haljinicu i šnicle, valjda aludirajući na moju navodnu pretilost? To samo više govori o njima nego o meni… – završila je Varaždinka, predsjednica sindikata.

foto: HRTscreenshot/facebook

sjever.hr / jutarnji.hr

10.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.