Now Reading:
Na sastanku sa županom Kolarom čak 37 studentica i studenata medicine
Full Article 3 minutes read

Na sastanku sa županom Kolarom čak 37 studentica i studenata medicine

studenti medicine kzz

U utorak, 10. rujna 2019. godine, župan Krapinsko-zagorske županije održao je sastanak sa studenticama i studentima medicine. Sastanak se održao u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, a na sastanku je uz župana Kolara, zamjenice Jasne Petek i ravnateljica i ravnatelja zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Krapinsko-zagorska županija, bilo prisutno čak 37 studentica i studenata.

Cilj sastanka je bio studenticama i studentima dati informacije o planovima vezanim uz nastavak obrazovanja i zapošljavanje te što Županija i zdravstvene ustanove mogu učiniti kako bi se stvorili što bolji radni i životni uvjeti mladim liječnicama i liječnicima. Tako su ravnatelji zdravstvenih ustanova održali prezentacije i predstavili svoje ustanove i mogućnosti koje pružaju onima koji se odluče za rad.

Barbara Iveković iz Tuhlja, studentica šeste godine medicine u Zagrebu, izjavila je kako je po završetku studija otvorena za sve opcije što se tiče zaposlenja te joj je želja specijalizirati pedijatriju i ostati raditi u Hrvatskoj, a danas je dobila informacije kako Zagorje pruža puno mogućnosti što se tiče zaposlenja.

“Na području Krapinsko-zagorske županije nedostaje liječnika, odnosno nedostaje određeni broj specijalizacija iako do sada imamo preko 40 liječnika na specijalizacijama iz svih ustanova sa područja Županije. Danas smo iskoristili da svaki ravnatelj upozna svoje buduće kolege sa trenutačnom situacijom u svakoj od zdravstvenih ustanova, sa medicinskim kadrom, opremljenošću same institucije i sa specijalizacijama koje se provode i koje će se u budućnosti provoditi, te o projektima koje Krapinsko-zagorska županija planira napraviti u zdravstvenom sustavu. Tu se prije svega misli na zdravstveni turizam i na proširenje Specijalne bolnice Krapinske Toplice i Stubičke Toplice”, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te dodao kako uskoro kreće novi projekat u suradnji sa Ministarstvom graditeljstva i Ministarstvom zdravstva gdje će se graditi stanovi za doktore na specijalizacijama koje nedostaju, a lokalna i regionalna uprava morati će osigurati zemljište i sve priključke.

m.sopek/sjever.hr 10.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.